Kredi Kartı Borçlarında Alarm Veren Artış: Son 3 Ayda 5,8 Milyarlık Takip Edilen Borç!
İşte detaylar:

  • Yükselen Kredi Kartı Borçları: CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyesi Türker Ateş'in açıklamalarına göre, son 3 ayda takibe düşen kredi kartı borçları 5,8 milyar lirayı aştı. Bu durum, ekonomik zorlukların vatandaşların borç ödeme kapasitesini etkilediğini gösteriyor.

  • Faiz Artışlarının Etkisi: Merkez Bankası'nın faiz artışlarının özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten Ateş, faizlerin enflasyonu ve döviz kurlarını düşürmede etkili olmadığını vurguluyor. Özellikle mart ayında 1,5 milyar liralık kredi kartı borcunun ödenemediği için takibe düştüğünü ifade ediyor.

  • Seçim Sonrası Beklentiler: Ateş'e göre, seçim sonrasında kredi kartlarına yönelik getirilecek kısıtlamaların yoksulluğu daha da artıracağını belirtiyor. Yasal takip sürecinin artışa geçeceğini öngören Ateş, ekonomik sorunların çözülmemesi durumunda borç sorunlarının daha da büyüyeceği uyarısında bulunuyor.

    “Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı “Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı
  • Tüketici Kredilerinde de Artış: Sadece kredi kartlarıyla sınırlı kalmayan borç sorunu, tüketici kredilerinde de artış gösteriyor. Yılbaşından beri takibe düşen tüketici kredileri 3 milyar 444 milyon lira artış gösterdi. Faiz artışlarının tüketiciyi daha da zor durumda bıraktığına dikkat çekiliyor.

Ekonomik zorluklarla başa çıkmak için vatandaşların borçlanma eğiliminin artması, ekonomik politikalarda daha dikkatli ve etkili adımların atılmasını zorunlu kılıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK