Dünyada en sık görülen sağlık sorunlarının başında bel ve eklem ağrıları gelirken, bu ağrılar bazı kişilerde hafif seyrederken, kimilerinde katlanılmaz sancılara dönüşebiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, gelişen teknolojik yenilikler sayesinde hastaların klinik muayeneleri sonrasında kişiye özel seanslarla tedavi uygulandığını açıkladı.

Yüksek Yoğunluklu Elektromanyetik Alan Tedavisi

Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, teknoloji geliştikçe yeni nesil robotik tedavi cihazlarının artmaya başladığını belirterek, yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile hasarlı veya etkilenen dokuların iyileştirilmesinin amaçlandığını vurguladı. Bağçacı, bu tedavi yönteminin birçok hastalıkta etkili olduğunu belirtti:

  • Bel ve boyun fıtığı: Omurga kaynaklı ağrıların tedavisinde etkili.
  • Omuz kas-tendon zedelenmeleri: Kas ve tendon yaralanmalarının iyileşmesine yardımcı olur.
  • Eklem kontraktürleri: Eklem hareketlerinin ileri derecede kısıtlanmasında tedavi edici.
  • Ödemli bölgeler: Ödemin azaltılmasında kullanılır.
  • Kırık iyileşmesi: Kemik kırıklarının daha hızlı iyileşmesini destekler.
  • Kas güçlenmesi: Kasların güçlenmesi gereken durumlarda, aşırı kasılmalar sonrasında tendonlarda kısalmaya neden olan bazı nörolojik hastalıklarda kullanılır.

Kişiye Özel Tedavi Seansları

Dr. Bağçacı, hastaların tedavi sürecinde kişiye özel seansların önemine dikkat çekerek, her hastanın klinik muayenesi sonrasında ihtiyacına uygun tedavi planlarının oluşturulduğunu belirtti. Bu sayede tedavi süreçlerinin daha etkili ve verimli hale geldiğini ifade etti.

Bu salgın ten temasıyla yayılmaya başladı: Devlet alarma geçti Bu salgın ten temasıyla yayılmaya başladı: Devlet alarma geçti

Bel ve eklem ağrılarıyla mücadelede yeni teknolojilerin sunduğu imkanlardan faydalanarak, hastaların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor. Dr. Bağçacı, bu alandaki yeniliklerin fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında büyük ilerlemeler kaydedilmesini sağladığını belirterek, hastaların bu yeni tedavi yöntemlerinden en iyi şekilde faydalanmasını amaçladıklarını söyledi.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak