Bu kararın, bu yaz Yunan adaları turlarında yüzde 50'ye varan bir artışa neden olması bekleniyor.
Celestyal Cruise Türkiye Direktörü ve Karavan Turizm Direktörü Özgü Alnıtemiz, turizmcilerin bu kararı memnuniyetle karşıladığını ancak temkinli olmaları gerektiğini belirtiyor. Alman turistlerin Yunanistan'a olan katkısının göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Alnıtemiz, Schengen bölgesinde Almanya'nın önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

6476Ac65 245A 49Ad Bb8C 09Ca3D6C7614
Yunan adalarının Türk turistler için önemli bir destinasyon olduğunu belirten Alnıtemiz, vize muafiyetinin Türk turistler için önemli bir tasarruf sağlayacağını düşünüyor. Ayrıca, Türkiye'den Yunan adalarına yapılan gemi turlarının artmasıyla kruvaziyer şirketlerinin Türkiye'ye olan ilgisinin de artabileceğini belirtiyor.


Öte yandan, Saltur Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Fırat Çevik de vize muafiyetinin turizm sektörü için olumlu bir gelişme olduğunu ifade ediyor. Türkiye çıkışlı Yunan adaları turlarında ciddi bir artış öngören Çevik, bu kararın turizmde canlanmaya katkı sağlayacağını düşünüyor.

5Aa83Acc 9061 42Ba 8F1B 3B2Aa41B9D8D
Yunan adaları turlarında talep artışı bekleyen turizmciler, özellikle kruvaziyer turlarında ve feribotlar aracılığıyla yapılan bireysel seyahatlerde canlanma yaşanacağını düşünüyor. Döviz kurlarındaki yüksekliğe rağmen, vize muafiyetinin Türk turistler arasında bu turlara olan ilgiyi artırabileceği öngörülüyor.


Bu kararın turizmdeki canlanmaya katkı sağlayacağı ve Yunan adaları turlarında önemli bir artışı beraberinde getirebileceği düşünülüyor.
TAKA/HABER MERKEZİ 

Editör: Ayşe Sancak