Yarın (4 Ocak) itibariyle seçmen listeleri askıya çıkıyor. Bu listeler, oy verme günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip olan vatandaşların bilgilerini içermektedir.

Seçmen listeleri, 4 Ocak'tan itibaren 17 Ocak'a kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında vatandaşlar, muhtarlıklardan veya YSK'nın resmi internet adresinden listeleri kontrol edebilirler. Herhangi bir itiraz durumunda ise 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar ilgili İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurabilirler.

Düzeltme işlemi sonrasında, vatandaşlar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na ya da İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla belgelerini iletebilirler.

Ayrıca, hastalığı ya da engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanma hakkına sahiptir. Bu seçmenler, ilgili kurumlardan alacakları raporlarla bu haktan yararlanabilirler. Ayrıca, görme veya ortopedik engeli yüzde 40 ve üzerinde olan seçmenler, "Engelli Beyan Formu" ile oy kullanabilirler.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılacak olan seçmenler, bu süreçte listeleri kontrol etmeli ve gerekli düzeltmeleri yapmalıdırlar.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT