Toplam 56,7 kilometrelik güzergahta yer alan 39 adet tünelin biri olan Ahalt mevkiinde bulunan T14 Tüneli'nde geçtiğimiz aylarda çatlaklar ve açılmalar meydana gelmişti. Ancak, Karayolları ekiplerinin tünel içinde aldığı önlemler sonrasında çökmenin durduğu belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, 2 bin 460 metre uzunluğundaki tünelin son 200 metresindeki çökme oturmuş durumda ve Temmuz ayına kadar tünelin yakından izleneceği ifade edildi.


Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin tüneldeki durumu aktardığını ve çökmenin artık devam etmediğinin belirtildiğini açıkladı. Demirci, tünelin tadilatının Temmuz ayına kadar tamamlanarak ulaşımın devam edeceğini ifade etti.

Bayburt Heyeti Ankara'da Milli Savunma Bakanı ve Ankara Valisi ile Görüştü Bayburt Heyeti Ankara'da Milli Savunma Bakanı ve Ankara Valisi ile Görüştü


Bu gelişmeler, Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamındaki ulaşım güzergahının takip edildiğini ve güvenlik önlemlerinin alındığını gösteriyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA