İyi Parti'de çözülmeler devam ediyor; Fatma Başkan'da bıraktı İyi Parti'de çözülmeler devam ediyor; Fatma Başkan'da bıraktı

AK Parti'nin üç dönemdir kazandığı belediye bu kez CHP'ye geçti. Seçimi 48 oy farkla CHP'nin adayı Barış Demirci kazanırken, bu sonuç 56 yıl sonra CHP'nin ilçede galip gelmesiyle sonuçlandı. Ancak, AK Parti'nin kaybetmesinin tepki oyundan kaynaklı olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Barış Demirci, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, devletin bu kadar yatırım yaptığı bir yerde AK Parti'nin en azından yerelde 100 yıl seçim kaybetmemesi gerektiğini belirtti. Demirci, Yusufeli halkının değişim istediğini ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

7843Db84 1403 4Fb1 8C72 6442560Fdac2
Barış Demirci, "Mevcut iktidarın yapamadıklarını bizler yapacağız" diyerek, önlerindeki en büyük sıkıntıları konut, kiralık daire ve istihdam sorunları olarak açıkladı. 500 konutlu bir projeyle bu sorunları çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yusufeli esnafından Ali Tamyürek, halkla yeterince iletişim kurulamadığını ve ihtiyaçların karşılanamadığını ifade etti. Tamyürek'e göre, yapılan güzel şeylerin yanı sıra insanlar kaybettiklerinden daha çok etkileniyor ve bu durum değişim isteğini tetikliyor.

İlçe sakinlerinden Hüseyin Alkan, Yusufeli Barajı'nın ilçeye hiçbir faydasının olmadığını düşünüyor. Yolların uzadığını, köprülerde sıkıntılar yaşandığını dile getiriyor.Diğer bir ilçe sakini Mehmet Dalkılıç, devletin istediğini aldığını ancak vatandaşların istediğini alamadığını ifade ediyor. Eski yerinde hak sahibi olamadığını ve yeni yerleşim yerinde kiracı olduğunu belirtiyor.

646132F1 0917 459F 8D77 213E31922164

Kuddüs Çiçek ise en büyük mağduriyetin hak mağduriyeti olduğunu vurguluyor. İnsanların hak sahibi olmamasının büyük bir tepki aldığını ve bu durumun değişim isteğini tetiklediğini söylüyor. Kiralık ev bulmanın zorluğundan ve yüksek kira fiyatlarından da bahsediyor.
Yusufeli'de yapılan ilk belediye seçimleri, ilçenin siyasi ve sosyal dinamiklerinde önemli bir değişimin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA