İbn Sînâ, hafızayı güçlendirmek için biberiye ve zencefil gibi baharatları öneriyor. Biberiye, zihinsel performansı artırabilir ve bilişsel fonksiyonları destekleyebilirken, zencefil hafızayı kuvvetlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Bu baharatlar, İbn Sînâ'nın "Kanun" adlı eserinde de yer almakta olup, modern tıp tarafından da hafıza üzerindeki olumlu etkileri doğrulanmıştır. Bu doğal yöntemler, hafızayı güçlendirmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

İbni Sînâ, yani Batı dünyasında Bilge Doktor olarak da bilinen İslam dünyasının önemli filozoflarından biridir. Tıp, felsefe, matematik, astronomi gibi birçok alanda önemli katkıları olan İbni Sînâ'nın hafızaya iyi gelen baharatlar konusundaki tavsiyeleri de dikkat çekicidir.

İbni Sînâ'ya göre, hafızayı güçlendirmek ve zihinsel performansı artırmak için kullanılabilecek doğal yöntemlerden biri de baharatlardır. Yeni Akit'in derlediği habere göre; Hafıza güçlendiren baharatlar da belli oldu.

İbni Sina’ya göre beyni güçlendiren baharatların başında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardal geliyor. Bu baharatları tüketenlerin hafızalarının güçlendiği bildirim tarafından da ispat edilmiştir.

Sakın böyle yemeyin: Kurban eti için hayati bilgi Sakın böyle yemeyin: Kurban eti için hayati bilgi

Biberiye: Biberiye, zihinsel performansı artırabilir ve bilişsel fonksiyonları destekleyebilir.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Biberiye: Biberiye, zihinsel performansı artırabilir ve bilişsel fonksiyonları destekleyebilir.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.

Kaynak: HABER MERKEZİ