Meraların Korunması ve Verimli Kullanılması Önemli

Herkes Şu Soruyu Soruyor;  Çağrı Merkezi Ne Olacak? Herkes Şu Soruyu Soruyor; Çağrı Merkezi Ne Olacak?

Başkan Pehlevan, hayvancılığın geliştiği ülkelerde mera alanlarının hem korunduğunu hem de verimli bir şekilde kullanıldığını belirtti. Mera alanlarının sadece hayvanların beslenmesi için değil, aynı zamanda doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir tarımsal üretim için de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'de Mera Alanlarının Durumu

5C65C51C A854 496D 8F90 78Bd26783730

Türkiye'de ise son yıllarda mera alanlarının göz ardı edildiğini ve kolayca elden çıkarıldığını ifade eden Pehlevan, özellikle kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektörün yeni yatırımlar için hazine arazilerine göz diktiğini söyledi. Bu durumun hayvancılığa gereken önemin verilmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Mera Alanlarının Daralması ve Tehlikeleri

Başkan Pehlevan, Türkiye'deki mera alanlarının her geçen yıl daraldığını ve yapılan yasal düzenlemelerin bu durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti. Mera alanlarının amaç dışı kullanımının, Türkiye'nin yemde dışa bağımlılığını artırdığını ve hayvansal üretim maliyetlerini yükselttiğini belirtti.

Gelecek İçin Çağrı

F815Be93 2990 4567 Be5C E4Be2A6D6735

Başkan Pehlevan, mera alanlarının korunması ve doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayarak, ülkemizin güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir Türkiye için mera alanlarına ve doğal kaynaklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA