Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) şehadet haberi, Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama sonrasında şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Şehidin şehadet haberini, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, şehidin annesi Miyase Yazıcı ve eşi Seda Yazıcı'ya iletti. Baba ocağından yükselen şehit ateşi, ilçenin sakinlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Ailesine ve Topluma Büyük Kayıp:

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın 4 ay önce evlendiği, eşinin hamile olduğu ve aynı zamanda 10 kardeşi bulunduğu öğrenildi. Zonguldaklı şehidin ani kaybı, ailesi ve yakınları için büyük bir acı yaratırken, bölgedeki toplumu da derinden etkiledi.

Cenaze Töreni Detayları:

Şehit İsmail Yazıcı'nın cenaze töreninin, nüfusa kayıtlı olduğu Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Telme Köyü'nde düzenleneceği belirtildi. Şehidin naaşı, vatan toprağına defnedilmek üzere hazırlıkların yapılacağı köyüne gönderilecek.

Editör: Birol Sancak