İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, olayın detaylarını paylaşarak, 15 kişinin ayakta tedavilerinin tamamlandığını belirtti. Yaralılar arasında hayati tehlikesi olmayan vakaların bulunduğunu aktaran Karaloğlu, 6 kişinin tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.


9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde meydana gelen heyelan faciasında, Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar isimli iki vatandaş göçük altında kaldı.

İhbarın hemen ardından AFAD, belediye ekipleri, jandarma, emniyet ve sağlık personeli bölgeye intikal etti ve arama kurtarma faaliyetlerine başlandı.

Saat 22.00 civarında, arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekiplerin üzerine ikinci bir heyelan gerçekleşti. Bu olayda 21 kişi yaralandı ve hastanelere sevk edildi.

15 kişi ayakta tedavileri tamamlayarak taburcu edilirken, 6 kişi halen hastanelerde tedavi görüyor. Hayati tehlikesi bulunan bir vak’a dışında, diğer yaralılar çeşitli derecelerde kırıklar ve doku zedelenmeleriyle mücadele ediyor.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bölgede 48 saat boyunca aralıksız yağan yağmurların, arama kurtarma faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

14 evin tahliye edildiği, 42 vatandaşın güvenli bölgelere nakledildiği ifade edildi.

Arama kurtarma faaliyetlerine, hava koşullarının elverişli olması durumunda sabah gün doğumuyla birlikte devam edileceği belirtildi.

Toplantıya AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile birlikte hastanelerde tedavi gören personelleri ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
İHA

Editör: Birol Sancak