Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren karar duyuruldu.Bu değişiklik, kiracılarla ev sahipleri arasında daha dengeli bir ilişki kurulmasına da katkı sağlayabilir.

Ev sahiplerinin yıllık 33 bin liranın altında kira geliri elde etmeleri durumunda gelir vergisi ödemekten muaf olmalarını sağlayacak.

Bu kararla, ev sahipleri için sevindirici bir gelişme yaşandı. Kira geliri üzerinden alınan vergi ücreti tamamen kaldırıldı ve istisna miktarı 12 bin TL artırılarak 33 bin TL'ye yükseltildi.

Artık yıllık 33 bin liranın altında kira geliri elde edenler gelir vergisinden muaf olacaklar.

Yeni istisna tutarı önceden 21 bin TL iken, 2024 yılında yapılan bu artışla birlikte 33 bin TL'ye yükseltildi.

Bu değişiklik, ev sahiplerine yıllık 33 bin liranın altında kira geliri sağladıklarında gelir vergisi ödeme zorunluluğundan kaçma imkanı sunacak.

Yıllık kira geliri 33 bin liranın üzerinde olanlar, bu miktarı aşan kısmı için vergilendirilecekler. Ancak 33 bin lira ve altında kira geliri elde edenler, bu limite kadar olan kısmı için vergiden muaf olacaklar.

Eve büyük katkısı olacak: Hesabında 100 bin lira olana dev faiz Eve büyük katkısı olacak: Hesabında 100 bin lira olana dev faiz

Kira istisnasından yararlanma şartları arasında, ticari, tarımsal ve mesleki kazançları nedeniyle yıllık beyanname verenlerin bulunmaması yer alıyor.

Ancak basit usulde vergilendirilen küçük esnaf, bu muafiyetten faydalanabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ