TRABZON-GİRESUN KARDEŞTİR

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun ev sahipliğinde Çarşıbaşı’nda düzenlenen programa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir kaymakamı, Hacı Arslan Uzan, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci ile gazeteciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

DOĞRULARI YAZILMALI

Programın ev sahibi Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, “Gazeteciler, yerelden, genele insanların haber alma ve haber verme alanında hizmet ediyorsunuz. Doğruları yazmak için çaba sarf ediyorsunuz. Hepinizin tek amacı ülkemizin bir noktaya gelmesi. Gazetecilerimiz biraz hür ve ekonomileri özgür olursa ülkemiz daha iyi yerlere gelecektir. Gazeteciler, öncelikle ülkemizin menfaati söz konusunu düşünerek yazılar yazmalıdır. Yurt dışındaki spor müsabakası meselesi var. Almanya’da Hitler’i kötüleyen bir gazeteci, devlet adamı görmedim. Hitler konusu açıldığında herkes saygı gösteriyor. Bizim ülkemizin kurucuları, yönetenleri ile uğraşmamamız lazım. İlimizi, ilçemizi daha güzelleştirmek için çalışmalıyız. Evreni koruyup, güzelleştirmeliyiz. Çarşıbaşı insanı, kimin yanına giderseniz gidin sizi en iyi şekilde misafir etmek ister. Türkler olarak güçlüyüz. Sizlere teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

KÖPRÜSÜNÜZ

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Halkın haber alma özgürlüğü noktasında etik değerlerden uzaklaşmadan, tarafsız, şeffaf doğru bir şekilde çaba harcayan gazeteci arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum. Halkımızla yönetimler arasında köprü görevi görüyorsunuz” ifadelerine yer verdi. 

SESİMİZİ DUYURUYORSUNUZ

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, şöyle devam etti: “Basının toplumda özel yeri vardır. Toplumun gözü kulağı, sivil denetimcileridir. Trabzon basını görevini en iyi şekilde yapıyor. Sizlere görevinizde kolaylıklar diliyor, gününüzü kutluyorum.” Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazeteciler, güzel haberi de doğru haberi de acımızı da sevincimizi de en doğru şekilde paylaşıyorlar. Yaptığımız çalışmaları sizler duyuyorsunuz. Sizler bizlerin yol açıcılarısınız. Sizler olmazsanız biz kendimizi ifade edemeyiz. Refik Kurukız kimliğimle her zaman yanınızda olacağım. Gününüzü kutluyorum.”

TARİHİMİZ İLE ÖNE ÇIKTIK

Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu

Programın onur konuğu olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Güzel ve anlamlı günde bir aradayız. Trabzon’da basın ve basın tarihi çok önem arz ediyor. Bab-ı Ali yakınen bildiğimiz bir kavram. Anadolu’da ilk telaffuz edilen kavram. Kadim tarihi şehrimiz tüm kurum ve kuruluşları ile öne çıkan bir şehirdir. Allah nasip etti, sizlerin de talebi ile 159 yıllık basın tarihine sahip bir şehirde basın müzesini hayata geçirdik. Siyasetteki görevlerimde Büyükliman Bölgesinde de basında büyük bir dinamik gözlemledim. 2 ilin müşterekliğinde kurulan tek cemiyet Büyükliman Gazeteciler Cemiyetidir. Basın, yasama, yürütme ve yargıdan sonra ülkemizin yönetimi ve kamuoyu oluşturulmasında dördüncü büyük güçtür. Bu müessese her zaman dinamik olmalıdır. Şehrimizde de bu dinamizm vardır” dedi.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT