Öbür gün 30 Ağustos Zafer Bayramı

Büyük Zaferin 100. Yıldönümü.

Ulusumuzun, Yüce Atatürk'ün önderliğinde kahraman Ordumuzla bütünleşerek Mondros ve Sevr'le kendisine dayatılan ağır koşullara başkaldırışı olan Kurtuluş Savaşımızın 100. Yıldönümü vatanımıza, milletimize hayırlı olsun,

30 Ağustos 1922'de Çanakkale Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için yarın meydanlarda olacağız.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun yaktığı bağımsızlık ateşinin 100. yılında ulusumuzun varlığını tüm dünyaya kabul ettiren 30Ağustos Zafer Bayramı’nın 100 yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum.

Bu ülke kolay kurulmadı.

Bu ülke kolay bir ulus devleti olmadı.

Bu ülke Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı kutsal mirastır. 

Trabzon Lisesi’nin ve ülkedeki tüm lise öğrenicilerinin, Seyit Onbaşıların, ninelerin, dedelerin, kadınların, erkeklerin kurtuluş mücadelesi verdiği gündür bugün.

250 bin şehit verdiğimiz ama vatanımızı düşmanı bırakmadığımız Kurtuluş Savaşı’nın ve 30 Ağustos Zafer Bayramının önemini bir kez daha anlamak, dâhili ve harici hainlere anlatma günüdür.

Bir İmparatorluğun yıkılışından genç bir Türkiye’yi doğuranve zaman içerisinde dâhili ve harici bedbahtların olacağını yıllar önceTürk milletine haykıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün daha iyi anlıyoruz.

İçimiz, dışımız, dört bir yanımız hainlerle dolu bir dönemde Atatürk’ün gösterdiği yolda hiç durmadan yürüyeceğimize and içen bir ulusun evlatları olarak, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza daha çok sahip çıkacağız.

Büyük Atam….

Kelimeler yetmiyor seni anlatmaya…

Bayrak Sen

Toprak sen

Millet sen

Vatan sen.

Kelimeler yemiyor ki yaptıklarını anlatmaya…

Alfabe sen

Okul sen

Öğreten sen,

Öğretmen sen

Kelimeler yetmiyor ki seni unutturmaya….

Tarih sen

Zafer Sen

Çanakkale sen

İzmir sen

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu bugünkü hür ve demokratik ortamın sağlayıcısıdır Mustafa Kemal Atatürk.

O, öyle bir dünya lideriydi ki 100 yıl öncesinden bugünleri görebilecek dâhiydi.

100 yıl önce söylediklerini bugün harfiyen yaşamıyor muyuz?

Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da, Avrupa’da, Asya’da kısacası 7 Kıta da yaşanabilecekleri asırlar önce görebilecek kadar ileri görüşlüydü O.

İstikbal Göklerdedir” derken bugünkü uzay savaşlarına ve dünyadaki teknolojik savaşlara dikkat çekecek kadar büyük bir komutandı O.

SIHA’larını üreten bir Türkiye’nin gelecekte dünyada söz sahibi olacağını 100 yıl öncesinden gören yüzyılın lideriydi O.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Kutlama törenleri geçen yıllardan çok daha farklı olmalı.

Yüzyılın zaferine, 100 yıl sonra yakışacak kutlama ve etkinliklerin yapılması şarttır.

Atatürk ve silah arkadaşlarını yeniden yad etmek hepimizin görevi olmalı.

Onların bize miras bıraktığın bu vatana derinden sahip çıkmalı, koruyup kollamalıyız.

Bir gün Atatürk’ün ebedi istirahatgahından kalkıp yüzümüze tüküreceği günü beklemeden.

Cumhuriyetin 100. Yılını da 29 Ekim’de kutlayacağız, şimdiden adına, şanına, önemine yakışır hazırlıklar şimdiden başlatılmalı.

Bu büyük zafer tüm Ulusumuza kutlu olsun.