Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, uzun zamandır beklenen projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak, “Uzun zamandır beklediğimiz bir proje hayat buluyor. Adalet Sarayı'nın temel atma törenine Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'u Akçaabat'ta ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. İnşallah güzel bir adalet sarayı ilçemize kazandırmış oluruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TMO BAŞ MÜDÜRÜNE ZİYARET

Trabzon Artvinliler Derneğinden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)Trabzon Başmüdürü Turgut Bingöl’e ziyaret.  Ziyaretle ilgili açıklama yapan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “TMO gibi önemli bir kurumunda başmüdürlük görevine getirilen değerli hemşerimize kıymetli müdürümüze  başarılar diliyorum. Kendisi  çalışkanlığı işine olan bağlılığı ve disiplinli  iş anlayışı ile bu unvanı  hak etmiştir”  dedi.  Artvin Yusufelili  Turgut Bingöl Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Şube Müdürlüğüne bağlı  Cihanbeyli Ajans Amirliğinde Eksper olarak göreve başladı. Unvan değişikliği sınavıyla 2012 yılında Trabzon Şube Müdürlüğüne Ziraat Mühendisi olarak atanmıştı.. 2017-2021 yılları arası Şube Müdür Yardımcısı, 2021-2023 yılları arası Başmüdür Yardımcısı olarak görev yapan Bingöl halen Trabzon Başmüdürü olarak görev yapmakta

SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, "sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi" amacıyla, 2024 yılında uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 23 bin 464 uzman tabip, 3 bin 498 tabip, 9 ebe, 25 sağlık memuru, 2 hemşire, ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli tabiplerin tamamı yataklı tedavi merkezlerinde görev yapacak.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Miraç Çağlar, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimiz ile ilgili baş sağlığı diledi. Çağlar, “şehadet şerbetini içmiş olan 12 vatan evladımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine serin sabırlıklar dilerim. 85 milyonun başı sağ olsun. Hain bölücü PKK bu milleti eski günlerine asla döndüremeyecektir. Bu vatan bütündür bölünemez şehitler diridir öldürülemez” dedi.

AK PARTİ VE MHP İŞBİRLİĞİ

AKParti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar yerel seçimler öncesi bizi daha sık-sık yan yana göreceksiniz mesajı verdi .Mumcu ve Ayar başkan  önceki gün AK Parti Of İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelerek yerel seçimler için Of stratejilerini görüşmüştü... Görüşmenin ardından AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, terörle mücadele ve Türkiye Yüzyılı mesajı verdiği açıklamasında “İttifak ortağımız MHP İl Başkanı Ömer Ayar’la beraber Of İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettik. Son terörist yok edilinceye kadar;emperyalist siyonist Haçlı ittifakına karşı tam bağımsız Türkiye için, Türkiye Yüzyılı’nı yeniden inşa etmeye Cumhur ittifakı olarak ant içtik.” ifadelerini kullanmıştı. Her iki il başkanı da Trabzon’da yerel seçimlerde iş-birliği noktasında uyum içinde çalışacaklarını aralarında her hangi bir sıkıntı olmadığı yönünde mesaj verdiler

GÜNDEM NE?

TTSO meclis üyesi iş insanı siyasetçi Mehmet Üçüncüoğlu, TTSO meclis üyesi Barış Çuvalcı, süper lig hakemi Yasin Kol ve futbolcu Kadir Keleş, Zorlu Grand Otel’de bir araya geldi. Siyaset, spor ve iş dünyasının bulunduğu fotoğraf karesini yakaladık. Gündemi merak ettik. Acaba siyaset miydi, yoksa spor mu ya da ekonomi mi diye. Masada her konudan sohbet edildi. Gündemi değerlendirdiler.

ERDAL ÇILDIRDI

Trabzon’da kendisini ‘Halkın adamı’ olarak adlandıran Erdal Yılmaz, çıldırmaya devam ediyor. Halkın uygun fiyatla sebze meyve satan Yılmaz, yine çıldırdı. Pelitli Mahallesindeki kamyonetinde elma satan Yılmaz, “Halkın adamı çıldırmaya devam ediyor. 4 kilo elma 50 TL. Biz de asla zam olmaz. Satarsa kim satar halkın adamı satar” dedi.

ARAKLI’DA SİYASET NE DURUMDA?

Trabzon’un Araklı ilçesinde belediye başkanlığı noktasında AK Parti belirsizliğini koruyor. İlçede 3 dönem belediye başkanlığı görevini sürdüren Recep Çebi, dördüncü dönemi için umudunu kaybetmiyor. İlçe başkanlığından istifa ederek aday adaylığını açıklayan Şaban Bıyık, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Araklı ilçesinde de Of ilçesi gibi soy ismi geleneği devam ediyor. Çebi soy isimli bir aday gösterilmemesi ve Recep Çebi’ye, belediye başkanlığı için teşekkür edilmesi durumunda aday olacak isim Şaban Bıyık’tır. Bıyık’ın arkasında da ciddi bir kitle ve oy potansiyeli var.

ÇELEBİ İLE İSTİŞAREDE BULUNDULAR

Arsin Girişimci İş adamları Derneği çalışmalarına ve ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.  Dernek Başkanı Kemal Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ile bir araya geldiler. Özdemir eve Çelebi, ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarede bulundu. Çelebi ziyaret için teşekkür etti.

CHP, MEVLİT OKUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanlığı, Kuzey Irak’ta uğradıkları hain saldırıda şehit olan 12 Mehmetçik ve vatanımız için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimiz için Hatuncuk Hatun Camii’nde mevlit okuttu. Mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı, dualar edildi.

ÖMER DAYI ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. Dayı,  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine vurgu yaparak “İstanbul Büyükşehir Belediyesi suya zam yapınca kıyamet koparan Trabzon'daki AKP yöneticileri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi suya her ay otomatik olarak zam yaparken ses çıkarmıyorsunuz ya, beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz İstanbul Büyükşehir  Belediyesinin vatandaşlara sunduğu hizmeti, Trabzon'da  yapsanız bizlerde size teşekkür etsek iyi olmaz mı ? Belediyenin asli görevi Sosyal Belediyecilik olmalıdır.” Dedi.

MUHTARLAR KÜLLİYEDE

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, yarın 2023 muhtarın külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katılacaklarını söyledi. 2023 yılında muhtarlar buluşması kapsamında 2023 muhtarın külliyede Erdoğan’la buluşacağını dile getiren Aktürk, Trabzon’dan programa 59 muhtarın külliyedeki programa katılacağını söyledi. Aktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhtarlara her zaman destek olduğunu ifade ederek, teşekkür etti. Aktürk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlığı tozlu raflardan indirerek, gerçek değerini gösterip olması gereken vizyonuna kavuşturmuştur. Biz bunu söylerken yapılanları söylüyoruz. Herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. Bizler de devletin yanında, bayrağın gölgesinde milletin yolunda hizmet etmeye, devlet ile siyaseti ayrı değerlendirmeye seçilene saygı duyulması gerektiği inancıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Perşembe gün de külliyede cumhurbaşkanımız ve muhtarlarımızla bir arada olup istişarede bulunacağız” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT