Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un, Fatih'te kullandığı otomobille çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada verilen 2,5 yıllık hapis cezasının 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, mahkemenin bu kararını "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu" şeklinde değerlendirdi.

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu olayın yargı sürecinin sonucunda aldığı cezanın adli para cezasına çevrilmesi, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Adalet Bakanı Tunç, mahkemenin bu kararını mahkeme takdiri olarak açıklarken, şikayetçinin davadan vazgeçmesinin de sonucu etkilediğini belirtti.

Bu gelişmelerin ardından, davanın kamu davası olarak devam ettiği ve Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un aldığı adli para cezasını ödemesi gerektiği bilgisine ulaşıldı.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT