Fransız ekibi Lyon ile Galatasaray 25 yaşındaki oyuncu ile yakından ilgileniyor Fransız ekibi Lyon ile Galatasaray 25 yaşındaki oyuncu ile yakından ilgileniyor

Özellikle, taraftarın kafasına öldürmeye teşebbüs ederek tekme atan Oosterwolde'ye sadece 1 maç cezası verilmesi, yumruk atan Osayi-Samuel'e ise ceza verilmemesi büyük bir infial yarattı. Bu kararlara anlam verilemedi, özellikle de Tahkim Kurulu'nun bu cezaları durdurması tepkilere neden oldu.

Trabzonspor camiası, bu adaletsizliğe karşı tek yürek oldu. Önceki akşam Konyaspor maçında yaşananlar, bunun en somut örneği oldu. Maçın başlama düdüğünün ardından Trabzonspor'un oyuncuları ve teknik heyeti, 37 saniye boyunca hareketsiz kalarak PFDK kararlarına tepki gösterdi. Bu tarihi protesto, adaletsizliğe karşı omuz omuza mesajı veren Bordo-Mavili camianın güçlü bir ifadesi oldu.

Trabzonspor camiası, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifa davet etti. Adaletin sağlanması ve futbolda fair play'in yeniden tesis edilmesi için camia tek ses, tek yürek olarak hareket etmeye kararlılığını sürdürüyor.

Editör: Birol Sancak