Forbes'in 2024 yılı en zengin kişiler listesi açıklandı ve bu yılın dikkat çeken noktalarından biri, sadece 19 yaşında olan genç milyarderlerin zirveye yerleşmesi oldu. İşte dünyanın en genç milyarderleri ve servetleri:

1. **Clemente Del Veccio (19):** İtalyan Del Veccio kardeşlerin en küçüğü olan Clemente, 4,7 milyar dolarlık servetiyle listedeki en genç milyarderlerden biri. EssilorLuxottica gibi markaların bulunduğu holding şirketi Delfin'in yüzde 12,5'ine sahip.

2. **Livia Voigt (19):** Brezilyalı Livia Voigt, sadece birkaç ay farkla 19 yaşında ve listedeki en genç milyarderlerden biri. Endüstriyel makineler üreticisi WEG'in varislerinden olan Voigt, 1,1 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekiyor.

3. **Kevin David Lehmann (21):** Almanya'nın ünlü eczaneler zinciri dm-drogerie markt'ın sahibi olan Lehmann, 21 yaşında ve 3.3 milyar dolarlık servetiyle listenin göze çarpan isimlerinden biri.

4. **Kim Jung-Youn (20):** Güney Koreli Kim Jung-Youn, Nexon oyun şirketinin sahiplerinden olan Kim Jung-Mi'nin kız kardeşi. 20 yaşındaki Kim'in serveti 1,4 milyar dolar olarak belirtiliyor.

Emekli Zammında Taban Maaş ve Refah Payı Detayları Emekli Zammında Taban Maaş ve Refah Payı Detayları

5. **Kim Jung-Mi (22):** Güney Koreli Kim Jung-Mi, Nexon oyun firmasında hisse sahibi. 22 yaşındaki Kim'in serveti ise 1,4 milyar dolar olarak kaydedilmiş.

Bu genç milyarderler, şirketlerinin başarıları ve aile mirasıyla, henüz çok genç yaşta büyük bir servete sahip olmayı başardılar.

Kaynak: KARAR