Çakar, Oosterwolde için Türk ceza kanununa göre o gece tutuklanması gerektiğini belirterek, "Türk ceza kanuna göre o gece tutuklanmalıydı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Belçikalı futbolcu Batshuayi'nin taraftara döner tekme atmasını meşru müdafaa olarak değerlendirirken, Oosterwolde'nin yaptığı hareketi insanlık suçu olarak nitelendirdi.

Oosterwolde'nin sahada yaptığı acımasız tekmeyle ilgili Çakar, "Adam görüyorsun ki 8 metre ötede. 3 tane güvenlik tarafından pasifize edilmiş yere çökertilmiş. Sen olay yerine koşuyorsun. Sende başını tutsan tokat atsan bunu da anlayabilirim. Ayağınla acımasızca kafasına ve suratına tekme atıyorsun. Bu ölümcül bir harekettir" şeklinde sert eleştirilerde bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından  çarpıcı açıklamalarda bulundu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu

Son olarak, Çakar Trabzonspor'un da ceza alması gerektiğini ve Fenerbahçe'de Oosterwolde'nin çok ağır bir ceza alması gerektiğini savunduğunu ifade ederek, "Benim analizime göre Trabzonspor ceza almalıdır ki alacaktır. Fenerbahçe'de Oosterwolde çok ağır ceza almalıdır" dedi.


 

Editör: Birol Sancak