AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Adayı Genç, mesajında Çanakkale Zaferi'nin Türk İstiklâl Harbi'nin kazanılmasında kritik bir rol oynadığını vurgulayarak Türk milletinin destan yazdığını ifade etti.

Mesajında, Çanakkale Savaşları'nın emperyalist güçlere karşı kazanılan anlamlı bir zafer olduğunu ve Türk milletinin cesaretini sergilediğini belirten Başkan Adayı Genç, "Çanakkale Zaferi, Sanayi Devrimi sonrası dünyaya hükmetmeye çalışan emperyalist güçlere karşı verilen büyük bir mücadeledir. Kahraman Mehmetçiğin, dünyanın en güçlü donanmasına geçit vermemesiyle kazanılan bu zafer, Türk milletinin direniş ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde kritik bir dönemeç olduğunu vurgulayan Genç, "Bu zafer, Kurtuluş Savaşı'nın da meşalesini ateşlemiştir. Türk ordusunun üstün mücadele taktikleri ve insanlık değerlerine olan bağlılığı, dünya tarihine önemli bir miras bırakmıştır. Çanakkale'de yazılan destanlar, Türk milletinin kararlılık ve kahramanlığını sonsuza dek hatırlatacaktır" ifadelerine yer verdi.

Maçka İlçe Belediye Başkanı'nın Tanıdık Yüzü Samimiyetin ve İçtenliğin Temsilcisi Maçka İlçe Belediye Başkanı'nın Tanıdık Yüzü Samimiyetin ve İçtenliğin Temsilcisi

Son olarak, Çanakkale'de şehit düşenleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anan Genç, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaparak, şanlı zaferin yıldönümünü gururla ve onurla kutladığını belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY