Herkes şaşkındı. Mustafa Turgut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmeye başlamıştı. Bakın neler söylüyor: “ayyip bey tamam Türkiyeyi imar etti. Ama hep birilerini mutlu etti. Memura bile verdi.  Asgari ücreti 17 bin TL yaptı. Bir hemşirenin maaşı 45 bin TL oldu.  Peki emekliye ne yaptı? 10 bin TL’yi reva gördü. Türkiye’de 15 milyon emekli var deniyor dimi? Oy veren aileleriyle birlikte bu 20 milyon. Sandıkta yaşanan bu oy geçişi ve hezimetin sebebi emeklilerin tavrıdır. Bazıları da sandığa gitmemiştir. Herkes aklını başına devşirsin. herkese var, emekliye yok öyle mi, bunu kabul etmiyorum.”

Gürcü dostları da cenazeye katıldı Gürcü dostları da cenazeye katıldı

İSKENDER İLE ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

İstihdamın artırılmasına yönelik projeleriyle dikkat çeken Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB), şehirde çok eski geçmişe sahip olan ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmasına başladı. TESOB Başkanı Metin Kara, projenin hazırlıkları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ile Eğitim Müdürü ve Hibe Projeleri Uzmanı Erhan Eroğlu’nun da yer aldığı ziyarette, özellikle saya başta olmak üzere ayakkabı sektörünün ihtiyacı olan temel ürünlerin Trabzon’da üretiminin genişletilmesi, bu sektörde eleman yetiştirilmesi için yapılması gerekenler üzerine istişarede bulunuldu. TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılığın Trabzon’da çok eski geçmişe dayanan önemli bir zanaat olduğunu ifade ederek, “Son dönemlerde imalathane sayısında azalma oldu. Ancak Mekap gibi firmalarımız dünya çapında üretimler yapmaya başladı. Biz de TESOB olarak önemli bir istihdam alanı olarak gördüğümüz ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi, başta saya olmak üzere ayakkabı imalatının temel ihtiyaçlarının Trabzon’da üretiminin artırılması için proje fikri oluşturduk. Proje fikrimiz, yapılması gereken çalışmalar, sektörün talepleri konularında Selçuk İskender ve Secaattin İskender başta olmak üzere Mekap yöneticileriyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Amacımız şehrimizde istihdama katkıda bulunabilecek bir projeyi daha uygulamaya koyabilmek, sektörün gelişimine katkı sunabilmektir” dedi. Mekap Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender de sektöre yönelik projelere ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, Başkan Metin Kara’ya imalathaneleri gezdirdi, yeni ürünlerle ilgili bilgi verdi.“

“ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, hemşehrilerine teşekkür etti. Saral, açıklamasında “Değerli hemşehrilerim, Sevgili Trabzonlular. Yurttaşlık görevini yerine getirmek amacıyla 31 Mart Pazar, bir ramazan günü sandığa giderek iradenizi beyan ettiniz. Bir kısmınız sandıklarda sabahın erken saatlerinden gece geç vakitlere kadar görev yaptınız. Öncelikle başta seçimlerde görev alan kamu görevlileri, sandık görevlileri, parti görevlileri, yol arkadaşlarım ve gönlünüzde yer edindiğim sizlere minnet duygularımı ifade etmek isterim. Sağ olun, var olun.

1 Nisan sabahı yeni bir Trabzon’a yeni bir Türkiye’ye uyandık. Yılmak yok, geri durmak yok, daha çok çalışarak sizlere ve Trabzon’a layık olup Trabzon’u geleceğe taşımak için bugünden itibaren çalışmalara başladığımı bilmenizi isterim. Kazanan tüm Belediye Başkanlarının, ayrımsız tüm Trabzonlulara adil hizmet getireceğine eminim, kendilerini kutluyorum.” Dedi.

HİZMETE DEVAM

Rize Belediye Başkanı ve AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partisinin Türkiye birincisi oldu. Başkan Metin, ikinci kez Türkiye birincisi olması nedeniyle Rizeli hemşehrilerine teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği için minnettarlığını dile getiren Metin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle bu yerel seçimlerde yüzde 54,70 oyla tekrar bizi Türkiye birincisi yaparak hizmet verme, görev vermenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi tekrardan bu göreve layık görmesinden dolayı da minnettarım. Tabii ki yerel seçimler beş yıllık bir muhasebenin sonucunu oluşturmuş oluyorlar. Biz de beş yıl boyunca yaptıklarımızı elimizden geldiğince siz değerli hemşehrilerime anlatmaya ve yaptığımız icraatları sunmaya çalıştık. Bunların neticesinde de 46 mahallemizin hepsine teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de bütün mahallerimize eşit ve adaletli bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz inşallah.”

ORTAHSAR’DA DEĞİŞEN MUHTARLAR

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin 87 mahallesi var. 87 mahallesinin 57 mahalle muhtarı görevine devam ederken, 30 mahalle muhtarı değişti. Mevcut muhtarların bir kısmı seçime girmedi bir kısmı da yarışı tamamlayamadı ve muhtarlığı rakibine devretti. İşte değişen muhtarlar: Ağıllı Rahman Karabina, Akkaya Temel Ölmez, Ayvalı Servet Birinci, 2 Nolu Beşirli Selçuk Dayı, Bulak Hurşit Gençcelep, Çimenli Hakan Aksel, Çilekli Ali Aygün, Geçit Gökhan Çolakoğlu, Karakaya Mustafa Aydoğdu, Karlık Ertan Özdemir, Karşıyaka Umut Sıbıç, Konaklar Dursun Kaplan, Yenicuma Semra Halkevi, Kutlugün Aytaç Sarbat, Pelitli Veli Balcı, Doğançay Nurettin Şahin, Düzyurt  Lokman Monguç, 2 Nolu Erdoğdu Sezgin Bayraktar, Esentepe Çetin Aydın, Fatih Sultan Osman Karabina, Toklu Miraç Çağlar, Uğurlu Bilal Kapucu, Yalıncak Hasan Pirselimoğlu, Yeşilbük Eşref Çakıroğlu, Yeşilova Ali Paşa Mazlum, Yeşilhisar Kemal Yılmaz, Yeşilyurt Ruşen Yaylı, Okçular İbrahim Yılmaz, Subaşı İhsan Çavdar ve Yeşilvadi Recep Mazlum.

TRABZON UÇTU

Trabzon Halkı Şubat ayında uçuşa geçti. DHMİ’den alınan verilere göre Mart ayı içerisinde Trabzon Havalimanında 211 bin 335 yolcuya hizmet verildi. Bin 544 uçuş trafiği gerçekleşirken, bin 840 ton yük taşındı.

FESTİVALE GERİ SAYIM BAŞLADI

Trabzon Tiyatrolar Birliği tarafından düzenlenecek olan 3’üncü Tiyatro Festivalinin hazırlıkları sürüyor.

Bağımsız tiyatrolar tarafından kurulan Trabzon Tiyatrolar Birliğinin organize ettiği festivale bu yıl Trabzon dışından Bulancak Sanat Tiyatrosu, Akçaabat Belediye Tiyatrosu, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Karma Sahne Tiyatrosu (Samsun), İris Sanat Tiyatrosu (Amasya), Yankı Kumpanya Tiyatrosu (Gümüşhane) Merzifon Belediye Tiyatrosu (Amasya) katılacak.  Trabzon Tiyatrolar Birliği üyesi olan Gugulumdakiler Tiyatrosu, Trabzon Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Zinos, KTÜ Tiyatro Kulübü, Tiyatro D010, Tiyatro Panki de birer oyun ile festivale katkı sağlayacaklar.  20 Nisan-02 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak ve 13 gün sürecek olan tiyatro festivalinde her akşam farklı bir oyun oynanacak ve oyun sonrasında yönetmen ve oyuncularla söyleşi programları yapılacak.

Editör: Doğukan ÖZKURT