Güler, asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifinin detaylarını paylaştı. Konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Oransal artışlar ve bütçe imkanları göz önüne alınarak bu konular masada değerlendiriliyor. Şu an için net bir durum olmadığı için detaylı bir açıklama yapamam. Emekli zammı için çalışmalar bakanlıklarda devam ediyor. Netleştiğinde teklife eklenecek. Kısa çalışma ödeneği devam ediyor."

Güler ayrıca, 2025 yılına kadar uzatma yetkisi verilen kısa çalışma ödeneğinin 650 bin kişi tarafından kullanıldığını belirtti ve istihdamın korunması amacıyla bu sürenin uzatıldığını ifade etti.

Son olarak, Güler yarın Meclis'te Dışişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı tarafından pençe kilit harekatı bölgesine sızma girişimi hakkında Genel Kurul'u bilgilendireceklerini ve gelecekteki gündemlerinin Somali Aden Körfezi'nde asker gönderme tezkeresi olduğunu açıkladı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT