Çok şükür; AK Parti vurarak, kırarak, dökerek, üzerek, küserek, küstürerek belediye başkan adaylarını açıkladı. Partinin üst kurulları aday adaylığı sürecini iyi yönetemeyerek ve geciktirerek yarattığı kırgınlık ve küskünlükleri adayları açıklarken de bir kez daha sürdürdü.

Önce açıklanan sonra geri çekilen isimler,
Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarıyla küskünler çemberini daha da genişletti. 
Adaylık süreci herkesi yordu,
Sadece yormakla da kalmadı, havada uçuşan iftiralar, yalanlar, dolanlar, beşinci kol faaliyetleri partiye verdiği zarar kadar aday adaylarına da verdi. Hatta nerede ise husumete kadar varan küskünlükler doğurdu.
Gerek var mıydı bütün bunlara, elbette hayır.
Velhasıl büyük fırtınalara sahne olan aday belirleme sürecinden sonra açıklanan isimler düzenlenen tanıtım toplantısıyla vatandaşın huzuruna çıkarıldı.
AK Parti’nin ikinci kes şans vermediği Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ile Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara tanıtım törenine katılmayan isimler olurken, önce Ortahisar sonra da Araklı için ismi öne çıkan Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi de töreni protesto eden isimlerden biriydi. Daha önce Maçka için ismi açıklanan Dr. Oğuz Kara da görünürlerde yoktu. 
Önce açıklanan sonra geri çekilen MHP’nin Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu her şeye rağmen törene iştirak etti.
Kiminin yüzü gülüyor, kiminin suratı asık.
Kimi mutlu, kimi mutsuz
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım töreninin güzel organize edildiğini belirtmekte yarar var, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla katıldığı toplantıda 31 Mart’ta Trabzon’un yeniden şahlanacağını söyledi.
Sadece birkaç saniyeliğine de olsa büyük alkış aldı.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’a söz hakkı verilmesi güzel bir düşünceydi. O da Devlet Bahçeli’nin neferiyiz derken 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart’a da Cumhur damgasını vuracaklarını söyledi.
Ve gönlü kırık, kalbi kırık adam devlet adamlığı ciddiyetinden hiçbir zaman ödün vermeyen devletin vakur adamlığı kimliğiyle kürsüye çıktı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu
Herkes ne söyleyeceği çok merak ediyordu
Heyecanla, tutkuyla, aşkla kadim şehir Trabzon’a hizmet etmeye gayret ettiklerini, hizmetlerle, projelerle gönül belediyeciliğiyleşehir insanına dokunduklarını söyledi.
Altyapı, otogar, şehir içi yollar, toplu taşıma, Ganita, sahil düzenlemesi, Yalıncak, kadın yaşamve  performans merkezi Trabzon’a hizmet ettiklerini ve hizmet nöbetini bayrağı daha yukarıya taşıyacağına inandığı Ahmet Metin Genç’e devretmeye hazır olduğunu söyledi ve ilave etti.
“AK Parti iktidara geldiğinde Kaymakam, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, Elazığ ve Van valiliğimin altında Cumhurbaşkanımızın takdiri ve imzası vardı. En ufak serzenişte bulunmaya hakkım yok. 2 aylık süre içerisinde devam eden projelerimizi, büyükşehir ve ilçe beledilerinde tüm belediyelerin en yüksek oyla seçilmesi için yanlarında olacağını söyledi. Baki kalan gök kubbede hoş bir seda bırakmakmış diyerek kendisine yakışan olgunluk ve devlet adamlığı ciddiyeti ile kürsüden indi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’i sahnede sürpriz bekliyordu. Kendisi için hazırlanan biyografide ve siyasi geçmişi ile belediye başkanlığı dönemlerini anlatan video görselini izlerden duygulandı.
Hâkimlik sınavını başarıyla geçmiş olmasına rağmen 28 Şubat sürecinde sadece imam hatipli olduğu için atanamaması vicdanlara sızı bıraktı. 
Makamların gelip geçici olduğunu büyük bir şevk ve heyecanla hizmetlerine devam edeceğini ifade ederken Mustafa Cumhur, Niyazi Sürmen gibi dava arkadaşlarını unutmayacaklarını söyleyen Genç, adaylık görevinin kendisine tebliğ edilmesinin 10. Saniyesinde Murat Zorluoğlu’nu arayarak aralarında geçen diyaloğu anlattı.
Ahmet Metin Genç, Zorluoğlu’nun kendisine “Kıymetli başkanım 5 sene güzel bir mesai birlikteliğinde çalıştık güzel işlere imza attık, adaylığınızı yürekten tebrik ediyorum. Görevi yakıştığı şekilde devredeceğim ama 31 Mart’a kadar seninle çalışacağım” demesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek teşekkür etti.
Genç, önceki sene Trabzonspor’un geçen sene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şampiyon olduğunu 3 Mart’ta da Trabzon’un şampiyon olacağını ve bunun sözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiğini ifade etti. 
Trabzonspor kaşkolu ile kürsüye çıkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Trabzon Kent içi raylı sistemin, Samsun-Sarp Demiryolu projesinin sözünü verdi. 
Uraloğlu, “Bu hizmetleri yaparken durmamız gereken nokta Murat Zorluoğlu’nun durduğu yerdir.Onun durduğu yerde duracağız, ülkemize güzel hizmetleri olacaktır” diyerek teşekkür etti.
Ardından tüm ilçe belediye başkan adayları kürsüye çağrılarak ve herkesi yoran bir sürecin ardından AK Parti vira bismillah diyerek adaylarını seçim bölgelerine gönderdi.
Allah yardımcıları olsun.