Kesin olmayan sonuçlara göre, 20 siyasi partinin yarıştığı Gümüşhane'de MHP'nin adayı Vedat Soner Başer, belediye başkanlığı seçimini kazandı. Gümüşhane'de yapılan seçimde AK Parti adayı Ercan Çimen'in yanı sıra CHP adayı Bedir Ağaç, İYİ Parti adayı Ali Ateş, Saadet Partisi adayı Akın Demir, DEM Parti adayı Abdulkerim Zırığ, Hak ve Adalet Partisi adayı Aydın Özatlı, Demokrat Parti adayı Şerif Akıntürk, HÜDAPAR adayı Mehmet Kabayel, Bağımsız Türkiye Partisi adayı Aytaç Gündüz ve Yeniden Refah Partisi adayı Yusuf Çimen seçimin kaybedenleri arasında yer aldı.

AK Parti'de Köklü Değişim Hazırlığı: İl Kongreleri ve Kurultay Bekleniyor AK Parti'de Köklü Değişim Hazırlığı: İl Kongreleri ve Kurultay Bekleniyor

İlçelerde ise Demokrat Parti ve AK Parti'den sürpriz sonuçlar yaşandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Kelkit Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'den Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanlığı'nı MHP'den Turgay Kesler ve Torul Belediye Başkanlığı'nı MHP'den Evren Özdemir kazandı. Bu sonuçlar, seçimlerin ardından il ve ilçe siyasi dengeleri üzerinde önemli değişikliklerin yaşanabileceği öngörüsünü güçlendirmektedir.

Editör: Birol Sancak