Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir uyarı yaparak, altın fiyatlarının yatırımcılara şu anda bir fırsat sunduğunu ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasına saatler kala, Finans Analisti İslam Memiş'ten altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi. Memiş, şu anda altın fiyatlarının yatırımcılara bir fırsat sunduğunu belirtirken, özellikle altın fiyatlarının yükseleceği tarih konusunda beklentilerini paylaştı.

İslam Memiş, küresel piyasalarda büyük önem taşıyan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi yatırımcılara çeşitli açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatlarının önümüzdeki yılki seyri hakkında düşüncelerini paylaşan Memiş, bu dönemin altın için bir alım fırsatı olduğunu vurgulayarak, yükseliş tarihini de duyurdu.


FED KARARI

İslam Memiş, piyasaların bu hafta faiz kararlarına odaklandığını belirtirken, "Bu akşam ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı, yarın da Avrupa Merkez Bankası'nın kararı var.

Bu kararlar altının fiyatı için oldukça önemli. Bu akşamki toplantı sonrası 2024 yılının şifrelerini arayacağız" dedi.

Memiş, Fed'in bu akşamki toplantısında faizi sabit tutma eğiliminde olduğunu ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde faiz indirimlerine gidebileceğini öngördü. Bu durumun dolar karşısında altın gibi varlıkların değer kazanmasına neden olabileceğini belirtti.


ALIM FIRSATI OLABİLİR

Altın fiyatlarının bu hafta baskı altında kaldığını ancak bu düşüşlerin kalıcı olmadığını ifade eden Memiş, "2024 yılında ons altın fiyatının 2700 dolar seviyesi gündemde kalmaya devam ediyor.

Bu hafta yaşanan düşüşleri yılın son düşüşleri ve son alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi