TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’un sorularını cevaplayan Coşkun Çebi, ‘Belediye başkanlığım süresince Araklı-Bayburt yolunu tamamlayacağız.

Bunun sözünü aldık. Araklı’da yeni bir turizm hareketliliği başlatacağız ve esnafımızı rahatlatacağız’ dedi.
TAKA: Saha nasıl anlatırmısın bize?
COŞKUN ÇEBİ: Sahada çok karşılığımız var. Araklı’ya uzun yıllar hizmet ettim. Hizmet ettiğim dönemlerde hep insanları işlerini kolaylaştıran bir anlayışla çalıştım.Saha bayram havasında geçiyor. Dolu dolu 30 yılım geçti. Her mahallede anılarımız var. Babam ve abilerimle hizmet ettik. Her birimizin ayrı ayrı anısı ve geçmişimiz var. Partimizin de çok hizmetleri var. Bunları birleştireceğiz. 

CUMHURBAŞKANI SEVİYOR
TAKA
: Erdoğan ve Araklı. Çok şey ifade ediyor?
COŞKUN ÇEBİ: Cumhurbaşkanımız Araklı’yı çok seviyor. Araklı’ya çok kıymet veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn.Abdulkadir Uraloğlu var. Ona da çok teşekkür ediyorum. Araklıyı çok seven milletvekillerimiz Sn.Adil Karaismailoğlu ,Sn.Yılmaz Büyükaydın ,Sn.Vehbi Koç var .Büyük şehir belediye başkan adayımız Ahmet Metin Genç bey Araklıyı çok seviyor Araklı için güzel işlere imza atacağız inşallah. 

ARAKLI ŞANSLI
TAKA: Araklı-Dağbaşı yolu neden önemli, önümüzdeki dönem tamam mı?
COŞKUN ÇEBİ: Araklı-Bayburt yolu tam gaz gidecek ve bu dönem tamamının ihalesi yapılacak. 2028 yılından önce yolun tamamı bitirmeye çalışacağız . Araklı çok şanslı. Araklı’yla diyalogları iyi olan büyükşehir belediye başkan adayımız Ahmet Metin Genç var. Bizim için çok büyük bir avantaj. Çalışmalarımıza kuvvetli destek verecek. Milletvekillerimiz de Araklı’ya büyük önem veriyor. Genel başkan yardımcımız sn .Mustafa Şen beyAraklı’yı önemsiyor. 

TURİZMİN GELECEĞİ KARADENİZ’DE
TAKA
: Araklı’nın turizm alt yapısı var, Belediye olarak eğilecek misiniz?
COŞKUN ÇEBİ: Çok heyecanlıyım. Ekibimiz kuvvetli. Araklı’yı kucakladık. Araklı’da bir arazimiz var. Oraya bir engelli okulu kazandırmayı düşünüyoruz. Araklı-Bayburt yolu ilk önceliğimiz. Eğitimle ilgili sorunlarımız var. Kreş, anaokulu, proje okulu yok. Bunları hızlıca çözmeye çalışacağız. Ülkemizin gözde bir yeri Turup’u turizme kazandırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Turizmin geleceği Karadeniz’de. Sahillerimiz çok güzel. Sahilleri turizme mutlaka kazandıracağız. İlk projemiz onlar olacak. Yaza yetiştirmeye çalışacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİK
TAKA: Araklı’da eski bina stoğu fazla, ne yapmayı düşünüyormusunuz?
COŞKUN ÇEBİ: Araklı 1953’te ilçe olmuş. 1960’lı yıllardan kalma binalar var. O binalar artık kullanılabilir değil, atıl duruyor. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız olacak. Sokak hayvanları ile ilgili sorun var. Halkımız da çok sıkıntılı. Toplumun her kesimine hitap edecek projeler yapacağız. Araklı’nın eksiği olan kültür merkezini kazandıracağız. 

İSTİHDAMA ÇALIŞILACAK
TAKA: Başkanım istihdam, istihdam, gençler kadınlar bekliyor?
COŞKUN ÇEBİ: Tekstil ile ilgili OSB önemli önceliğimiz. Tahsis edilecek 100 dönüm arazimiz var. Araklı’ya mutlaka kazandıracağız. Tekstilde güzel de istihdam oluyor. Ayrıca OSB eksiğimiz var. Onla ilgili de çalışmamız var. Gurbet çok acıdır. Araklı’da gençlerimiz gurbete gidiyor. Gençlerimizin gurbete gitmemesi için projeler yapacağız. Yapacağımız projelerin hepsi hem istihdamı artıracak hem de insanların gününü rahat geçireceği projeler olacak. 

SPORA ÖNEM VERİYORUM
Araklıspor ve spor önemli. Araklı’da sporun her dalı var. Spora önem vereceğiz. 3 kez ihale edilip müteahhitlerin terk etmesi ile sonuç alınamadı. Tüm altyapılar hazırlandı. Bu ay mutlaka yapılıp inşaatına başlayacak. Turup çok önemli. Oraya da futbolcuların kamp yapabileceği bir alan hayalimiz var. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. 
HALKIMIZI KIRAMADIM, GELDİM
TAKA
: Hüseyin Avni Coşkun Çebi. Araklı halkının kalbinde bir iz bıramışsın. Bu nasıl oldu?
COŞKUN ÇEBİ: Araklı’da yarış bayram havasında geçiyor. Kendimiz ile yarışıyoruz. Partimizin yaptığı güzel işler var. Ailece hizmetlerimiz var.1989’da mezun olup ailemin isteği ile Araklı’ya geldim. İnsanların o dönem doktora ulaşması kolay değildi. Fedakarca çalıştım. Sonra abim siyasete girdi. Sonrasında eşim siyasete girdi. Ailecek AK Parti’yi destekledik. Partimize katkılarımız ve çalışmalarımız oldu. 2020 yılında anne ve babamın vefatı dolayısı ile İstanbul’a gitme durumunda kaldım. Vatandaşımızla diyaloğumuz devam etti. Yerel seçim sürecinde gelmem yönünde baskılar oldu. Halkımızı kıramadım. Planlarımı yapıp, hayallerimi kurup aday geldim. Cumhurbaşkanımızın yüzünü ak edeceğiz inşallah.