Eyüpspor Teknik Direktörü ve eski futbolcu Arda Turan, geçmiş futbol kariyerindeki vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili Barselona Adalet Sarayı'nda görülen davada mahkum oldu. 2015 ve 2016 yıllarında İspanya Maliyesinden vergi kaçırmakla suçlanan Turan, her bir suç için 6'şar aydan olmak üzere toplamda 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsunspor - Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu: İşte Detaylar! Samsunspor - Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu: İşte Detaylar!

Arda Turan, suçunu kabul etmesiyle birlikte cezasının, iki yıl boyunca herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendi. Bu sayede cezaevine girmekten kurtulan Turan, dava sürecinde Maliye'ye olan vergi borçlarını ödediğini belirtti. 2015 yılına ait 303 bin 162 avro ve 2016 yılına ait 330 bin avro vergi borcunu ödeyen Turan, kalan 617 bin 773 avroluk borcunu ise 6 taksitte ödemeye karar verdi.

Başsavcılığın, suç işlememesi şartıyla cezanın iki yıl süreyle ertelenmesi teklifine Arda Turan'ın ve savunma avukatlarının destek verdiği ifade edildi. Mahkeme sürecinde Savcılık tarafından sunulan belgede, Turan'ın kişisel gelir vergisi mükellefi olduğu halde gelirini göstermediği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığına dair açıklamalar yer aldı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY