Yeni yılda asgari ücrete yapılan zamların ardından gözler, engelli aylığı ve dul maaşı gibi sosyal yardım ödemelerine çevrildi.

Vatandaşlar, ekonomik dalgalanmalara karşı hayatlarını sürdürebilmek için tatmin edici bir zam bekliyor.


ÖDENEKLER ARTACAK MI?

Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen kesimlerden biri de emekliler bu kapsamda ekonomik olarak devletin düzenlemeleri devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık oran kadar enflasyon artışı alıyor.

Altın Sahipleri Hiç Beklemiyordu! Dünya Bankası Açıkladı, Uzun Süre Sonra Bir İlk Olacak Altın Sahipleri Hiç Beklemiyordu! Dünya Bankası Açıkladı, Uzun Süre Sonra Bir İlk Olacak

5 aylık enflasyon yüzde 33.66 olurken 6 aylık enflasyonun da yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. Buna binaen düşük emekli maaşı için 10 bin ila 12 bin TL arasında bir rakam belirlenmesi bekleniyor.3 Ocak'ta açıklanacak enflasyonla birlikte de emekli ve memurun alacağı zam ortaya çıkacak


PEKİ DURUM NE?

Bazı vatandaşlar sosyal destek ödeneğinin zamlanıp zamlanmayacağını sorguluyor. Yapılan düzenlemeler sosyal ödenekleri de kapsayacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, SED (Sosyal Ekonomik Destek) ödemeleri de yükselecek.

Burada artış oranı memur ve memur emeklilerine yapılan oranla paralel olacak. Memurlara yapılacak yüzde 50 civarındaki artış sosyal yardımları da artıracak.

Kaynak: Haber Merkezi