Yeşilada, yatırımcılara dövizden hemen çıkmaları konusunda çağrı yaparken, Merkez Bankası'nın belirleyici bir hamle yapacağını vurguladı.

Dolar tahminleriyle tanınan ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'deki yatırımcıları bir kez daha uyardı. "Seçim sonrası dolar ne olacak?" sorusuna yanıt veren Yeşilada, vatandaşlara tarihi bir uyarıda bulundu. Dövizden hemen kaçının! Yeşilada, Merkez Bankası'nın beklenmedik bir karar alabileceğini belirterek, dövizin risklerini vurguladı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayında politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 50'ye yükseltti.

Borsa İstanbul'da dün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,28 değer kazancıyla 8.955,12 puandan tamamladı. Bugün ise gözler TCMB'nin para politikası kararlarına çevrildi. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI: DÖVİZDEN HEMEN KAÇININ!
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar biriktiren yatırımcılara seslenen Atilla Yeşilada, "Döviz alıp TL'ye geçin" çağrısı yaptı.

Tarımsal Destek Ödemeleri Çiftçilerin Hesabında: Başvuran alacak Tarımsal Destek Ödemeleri Çiftçilerin Hesabında: Başvuran alacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını hatırlatan Yeşilada, "Merkez Bankası'nın elinin serbest olduğunu" belirtti. Yeşilada, "Eğer Merkez Bankası 500 baz puanlık bir artış yaparsa, her şeyi alın, borsaya girin, devlet tahvili alın, TL mevduata geçin, dövizden tamamen çıkın" dedi.

SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE OLUR?
Yeşilada, seçimlerin ardından doların geleceğiyle ilgili önemli tüyolar verdi. "Amerikan Merkez Bankası FED her 3 ayda bir tahminlerini yeniliyor. Federal Açık Piyasa Komitesi'ne katılan guvernörler de FED'i bağlamayan kendi şahsi tahminlerini yayınlıyorlar. Tahmin raporları bu sene 3 faiz indirimi gösteriyordu, o indirimler 2'ye düşer ve bu, ABD Doları'nı ve ABD tahvil faizlerini yükseltir. Bu durum Türkiye'nin hayatını biraz daha güçleştirebilir" dedi.

23 MART 2024 DÖVİZ KURU Dolar:
Alış 31,95 TL - Satış 31,98 TL Euro: Alış 34,53 TL - Satış 34,68 TL Sterlin: Alış 41,13 TL - Satış 41,33 TL

Bu verilere göre, 1 Dolar'ın Türk Lirası karşılığı 31,98 TL olarak belirlendi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU