Uşak'a gerçekleştirdiği ziyaretlerde öncelikle Vali Turan Ergün'ü makamında ziyaret eden Bakan Bayraktar, daha sonra İsmet Paşa Caddesi'nde esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mehmet Çakın'ı da ziyaret eden Bakan Bayraktar, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Sektör Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji alanındaki çalışmalarını ve hedeflerini aktardı. Son 22 yılda hidrolik, rüzgar ve güneş enerjisi alanındaki yatırımların arttığını belirten Bayraktar, gelecek dönemde de yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Bakan Bayraktar'ın önemli açıklamalarından biri de Karadeniz'deki gaz keşfiyle ilgili oldu. Sakarya gaz sahasında başlayan çalışmaların başarıyla sürdüğünü ifade eden Bayraktar, "Göktepe" adını verdikleri yeni bir kuyunun kazılmasına başlandığını ve bu kuyudan önümüzdeki haftalar içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv bulmayı umduklarını dile getirdi. Bakan, bu yeni keşif kuyusunun Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir alanda yapıldığını belirtti.

Kamuda Köklü Tasarruf Tedbirleri: Zorunlu Olmayan Servisler Kalkacak, Memura Kart Verilecek Kamuda Köklü Tasarruf Tedbirleri: Zorunlu Olmayan Servisler Kalkacak, Memura Kart Verilecek

Bakan Bayraktar'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin enerji alanındaki stratejik adımlarını ve doğal kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma hedefini yansıtıyor. Karadeniz'deki yeni gaz keşfi, ülkenin enerji ihtiyacını karşılama ve dışa bağımlılığı azaltma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Editör: Birol Sancak