Ak partide göreve geldiğinde sekreteri olan görevden ayrıldığında ayrılan Beste Usta’yı yine yanından ayırmadı. İhtiyacı olan dava arkadaşlarını hiç unutmadı. Eğer bir  mahalleye veya beldeye gitti ise beldenin kurucu başkanını, mevcut başkanını da unutmadı. Hasan sa ona, Yusuf’sa Yusufa ‘Onları bulmaları’ talimatını verdi.

Ahmet Metin Genç 22 yılda çok zorlukların içinden çıktı geldi. Ortahisar’ı 10 yıldır yönetiyor.  Belli kırmızı çizgileri var, ondan da vazgeçmiyor. Bunlardan birisi Trabzonspor konusudur. Trabzonspor konusunda doğru bildiklerini mutlaka ama mutlaka seslendiriyor. Bu seslendirmenin yankıları Ankara ve İstanhbul’a kadar gidiyor, fakat asla geri adım da atmıyor.

Önceki akşam Hasan Selim ve Yusuf Keskin ile oturduk sohbet ettik.

Uzun uzun onlar anlattı biz dinledik. Ortahisar Belediyesi’nin yeni fonksiyonlarını öğrendik. Ahmet Metin Genç’i tanıyorduk daha derinden tanımamıza yardımcı oldular. Ve başkan Genç’in ne düşündüğünü anlamaya çalıştık. Galiba da anladık: ‘Büyükşehir’de Murat Zorluoğlu varsa biz yokuz, Zorluoğlu yoksa orası bize yakışır.’

Hasan Selim’in fikri şu, ‘Eğer Murat bey olmayacaksa Ahmet Metin Genç Büyükşehire gelir ise Ortahisar seçimi de sorun olmak. Siler süpürür ve ikisini de alırız.’

ALİM’DEN ZİYARET

Çay işletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Ak Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.

AŞIK’A GİTTİLER

Ak Parti yomra ilçe başkanı Abdulkadir Özdemir ve İlçe Başkanları  Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ı ziyaret ederek kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi alıp görüş Alışverişinde bulundular.

HİKMET BULUT’UN ACI GÜNÜ

TBMM Başdanışmanı Hikmet Çolakın babası Osman Çolak Akçaabat Kavaklı Rahman camii’nden son yolculuğuna uğurladılar. Cenazeye Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti , Genel Sekreter Gürhan Üçüncü,Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ak Parti il başkanı Sezgin Mumcu Trabzon eski milletvekili Dr Adnan Günnar ve sevenleri katıldı.

MESLEK DAYANIŞMASI

Trabzon’da inşaat mühendisleri mseleğinde 25,40,50 ve 60 yılını dolduranlara onur plaketleri başkan Mustafa Tiryaki bir eski başkanlar tarafından takdim edildi, Başkan Tiryaki burada yaptığı konuşmada, İnşaat mühendisliğinin güvenli ve sürdürebilir yapıların üretiminden başrol oynayan mühendislerdir.  Medeniyetleri var eden inşaat mühendisleri olmuştur, Bilim ve teknolojinin zaman içinde gelişimi ile İnsanı doğa Karşısındaki güçsüz durumundan çekmiş çıkartmış güven içinde yaşayabileceği bir dünya var etmiştir, bu ağır sorumluluğu şubemiz ve bileşenleri omuzunda taşıdılar. Bundan sonra da taşımaya devam edecektir’ dedi.

SÜRMENE TEPKİSİ

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli fırtına şehrin tüm sahil boyunda büyük hasarlara neden olmuştu. Ardından geçen uzun bir zamana karşın Sürmene ilçesi sahilinde hala bir düzenleme ve onarma çalışması yapılmamsı vatandaşların tepkisini çekti. Sürmene sahil bandında harap olan yerlere Sürmene Belediyesinin ilgisiz oluşuna vatandaşlar, “Fırtına geçeli haftalar oldu ama belediye hala sahile bir el atmadı. Milletin parası bu şekilde eriyip gidiyor. Sürmene Belediyesini sahilde davet ediyoruz” dediler.

VATANDAŞI DİNLEDİLER

Arsin İlçe Kaymakamı Ömer Sirkeci, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve AK Parti İlçe Başkanı Paşa Kozoğlu, Arsin’de esnafı ziyaret etti. Gürsoy, “Güne esnaflarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hasbihal ederek başladık.” Diyerek her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

KOZOĞLU UYARDI

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, çiftçileri uyardı. Kozoğlu, “Ç. K. S Müracaatları 02 Ocak 2024 tarihinde son buluyor. Arazi destek dosyanızı yapmadıysanız acele edin Ziraat Odasına nüfus cüzdanız ve e-devlet şifreniz ile gelmeniz halinde bütün işlemleriniz yapılacaktır.  Ayrıca Mülkiyet sorunu olan arazileri kullanan çiftçiler bu kullandıkları arazilerin gübre mazot desteği ve diğer destekler için dosyalarını yapabilmektedir. Yani arazi vefat eden birinin üzerine de olsa intikal etmemiş olması durumda bu araziyi kullanan kişi dosyasını yapıp desteklerini alacaktır. Bu durumda intikal etmemiş arazi kullanan çiftçilerimizin 02 Ocak 2024 tarihine kadar Ziraat Odasına müracaat etmeleri halinde kendilerine her türlü yardımcı olunacaktır. Arazi dosyalarının yapılma süresi doluyor. Acele edelim mağdur olmayalım.” İfadelerini kullandı.

AVM YÖNETİMİYLE ANLAŞMAZLIKLAR VAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Forum AVM'de kiracı olan işletmecilerle bir araya geldi, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Forum AVM'de kiracı olan işletmeciler, ek bina inşaatının başlamasının ardından otopark sorununun ortaya çıktığını, yüksek kira artış oranlarıyla ilgili AVM yönetimiyle anlaşmazlıklar olduğunu, özellikle yerel işletmecilere çeşitli bahanelerle baskılar yapılarak devreden çıkarılmaya çalışıldıklarını, AVM yönetiminin diyaloğa kapalı tutumundan ve uygulamalarından rahatsız olduklarını vurguladılar. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yaşanan sorunların diyalogla çözülmesi taraftarı olduklarını, alışveriş merkezi yönetimiyle de iletişime geçeceklerini vurgulayarak, "İşletmecilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinledik. Özellikle otopark sıkıntısı ve kira artışları ile ilgili sorunlarını bize aktardılar. Önemli olan diyaloğu sürdürmek. Daha sık bir araya geleceğiz" dedi.

YİĞİTER’DEN USTA’YA ZİYARET

Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Yiğiter,gerek Sivil Toplum gerekse de Kamu Yararına hizmet veren kuruluşları ziyaret ederek birebir görüşmelerini sürdürüyor, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veriyor.  Yiğiter son olarak İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

CUMUR, BAŞKANA GİTTİ

AK Parti Düzköy Belediye Başkan aday adayı Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Cumur, Zorluoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Zorluoğlu, teşekkür etti.

ARHAVİ PARİS OLACAK!

AK Parti Arhavi Belediye Başkan aday adayı Ender Kocaman oldukça iddialı açıklamalar yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. Kocaman’a göre ArhaviKaradeniz Bölgesinde Paris olacak kadar güzelliklere ve zenginliklere sahip ama bu potansiyeli kullanamıyor.Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu Jeofizik Mühendisi Ender Kocaman’ın yerel seçim sürecinde en büyük destekçisi ailesi. Artvin ili PTT Başmüdürü olarak görev yapmakta olan Gönül Kocaman eşinin belediye başkanı olmasını destekliyor ve kendisine sonsuz inandığını dile getiriyor. Türkiye’nin saygın firmalarında uzun yıllar yöneticilik ile birlikte  Arhavi Belediyesi’nde AK Parti Meclis Üyesi olarak görevi de yapan Ender Kocaman’ın  Artvin siyasetine damgasını vurması bekleniyor.

BEYKOZ’U KAZANACAK ADAY

CHP İstanbul’da  en kilit ilçelerden biri olan Beykoz’da aday belirleme noktasında zorlanıyor. Beykoz’da öne çıkan isimlerin başını çeken hemşerimiz Tuncay Tolga Özçakmak ile görüştük. Sahada gösterdiği başarılı ve çalışkan performans ile dikkatleri üzerine çeken CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı Tuncay Tolga Özçakmak sonuçlar açıklandığında  aday kim olursa olsun aynı heyecan aynı şevk ve mücadele ile yerel seçimlere hazırlanacağız bizde küsmek-kırılmak olmaz ifadelerini kullandı.  Yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarında önde çıkan Artvinli hemşerimiz  Tuncay Tolga Özçakmak  için hem partililer hem de vatandaşlar şu ifadeyi kullanıyorlar: “Beykoz’u kazanacak bir potansiyele sahip. Eğer aday yapılırsa toplumun her kesiminden çok rahat oy alabilecek bir pozisyona sahip”

24 ARALIK’TA ADAYLAR AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçimleri için tarih yaklaşırken partilerde aday belirleme, ittifaklarda da parti belirleme süreci hız kazanıyor AK Parti ve MHP arasında 2019 yerel seçimleri döneminde yapılan işbirliği kapsamında, Adana, Mersin ve Manisa’da MHP, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti aday göstermişti. 31 Mart 2024’te  yerel seçimlerde de 2019’da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayının, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti’nin adayının destekleneceği kaydediliyor. Diğer büyükşehirlerde AK Parti aday gösterecek .İstanbul ve Ankara’da ilçeler paylaşıldı. İstanbul’da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş MHP’ye bırakıldı .Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye kaldı. CHP’nin elindeki Kırşehir, Burdur, Bilecik, Artvin, Ardahan, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Bolu ve Sinop ile DEM Parti’nin kazanabileceği şehirlerde de ortak aday çıkarılacak."Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Aralık'tan itibaren belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurması bekleniyor

BTP YEREL SEÇİMLERE HAZIR

Siyaset arenasında özellikle gençlerin ilgi odağı olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ülke genelinde yerel seçimlere oldukça iddialı hazırlandıklarını dile getirdi. Trabzonlu Genel Başkan Hüseyin Baş diğer muhalif partilerinde dikkati ve ilgisini çeken genç bir Genel Başkan. Yerel seçimlerde ittifak noktasında Baş’a bazı partilerden açık davet ve çağrı geldi. Hüseyin Baş yerel seçimlerde partisinin bir çok ilde denge unsuru olacağını belirtirken Trabzon’da da yarışın içinde olacağını ifade etti. BTP Trabzon’da yerel seçi hazırlıklarını sürdürüyor. Adaylıkları açıklanan belediye başkan adaylarından  Ahmet Bektaş Maçka’da Sabri Terzi’de Beşikdüzü ilçesinde ses getirdi. BTP Maçka Belediye Başkan adayı Ahmet Bektaş Maçka’da oldukça güçlüyüz kazanmak için varım derken BTP Beşikdüzü Belediye Başkan  adayı Sabri Terzi’de bizi hesaba katmayanlar fena yanılacak gümbür-gümbür geliyoruz dedi.

DAYI: ŞAŞIRDIK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, mülakatlarla ile ilgili sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. Meclis Üyesi Dayı  “Seçimlerden önce mülakatı kaldıracağınızı söylediniz, seçimlerden sonra yine mülakat ( torpil ) yapacağınızı söylüyorsunuz, şaşırdık mı elbette  hayır.”  Dedi.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, vatandaşların taleplerini dinledi. Akçaabat'ta esnafı ziyaret eden Suiçmez, "Akçaabat ilçemizde esnaf ve vatandaşlarımız ile buluşarak sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya ve meclisteki sesleri olmaya devam edeceğiz." dedi. Vatandaşlar Suiçmez'e teşekkür etti.


YENİ ŞAFAK BALTAYI TAŞA VURDU                                                      

Ulusal yayın yapan Yenişafak Gazetesi baltayı öyle bir taşa vurdu ki, taş yerle bir oldu. Sahipleri Trabzonlu olan gazetede yapılan haberde Gümüşhane’nin Trabzon’un ilçesi olduğu yazıldı. Haberi yazan editör Gümüşhane’nin il olmadığını bilemeyebilir, coğrafya bilgisi sıfırın altında olabilir, hayatının yaşadığı dönemi içindeki yıllarında Trabzon ve Gümüşhane’yi de gelip görmemiş olabilir. Ama böyle bir hatanın yazı işlerinin gözünden kaçması da Gümüşhane’de çok tepkiye neden oldu.

TOGG’LU KUTLAMA

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, Trabzon Aliye Aşırbaylı Anaokulunda düzenlenen Yerli Malı Haftası'nda öğrencilere tanıtıldı. Geçmiş yıllarda, ülkemize özgü fındık, elma, armut, kivi, muz, şeftali gibi meyvelerle bakır, gümüş gibi el sanatları ile kutlanan Yerli Malı Haftası artık TOGG araçlarla kutlanıyor. Cumhuriyetin 100. Yıl gururu olan TOGG araçları, ‘Yerli Malı Yurdun Malı, herkes TOGG kullanmalı’ sloganı ile Yerli Malı Haftasında, Ortahisar ilçesindeki Aliye Aşırbaylı Anaokulunun miniklerine tanıtıldı. Okuldaki Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında okul bahçesine getirilen TOGG aracına minikler büyük ilgi gösterdi. Minikler, aracı yakından incelerken, yerli ve milli aracı görüp çok beğendiler.

Editör: Doğukan ÖZKURT