Ekmek Ve Simit Ekmek Ve Simit

SİSTEME YATIRIM
Son yıllarda tekonolojinin gelişmesi ve Basılı gazetelere yönelik ilginin azalması ile de BİK ard arda hamlelerini yaptı. Bu kez  gazetelerin ve normal internet sitelerine ilan vermek için hazırlık yaptı. Öyle bir hazırlık yaptı ki, 10 milyon dolarlık bir yatırımdan söz ediliyor.
Kapsayıcı sistem kuruldu ve Gazetelerin internet siteleri bölgelere ayrıldı. Ve her bölgeye kriter kondu. Trabzon’da dahil bu bölgede her gün 20 bin ziyaretçi ve 60 bin görüntüleme şartı konuldu.
HABERCİLİKTE KALİTE
Ayrıca en az 50 haberin girilmesi de zorunluluk haline geldi. Bu kritereleri tamamlayanlar  reklam  alabiliyorlar. Kriterleri yerine getiremeyen de  sürekli takip ediliyor. Ne zaman kriterler tamamlanırsa hemen ilanı akışı başlatılıyor.
Değerli Okurlar,
Basın İlan Kurumunun Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun toplantısına katıldı. Orada uzun bir konuşma yaptı.
GENEL MÜDÜR ERKILINÇ
O konuşmasının önemli bir yerinde şu değerlendirmede bulundu:
“Genel Kategoride yer alan internet haber sitelerinin, Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden 4 fikir işçisini kadroya almalarına imkân tanıyoruz. Köşe yazarı kavramının içini boşaltmaya yönelik, herhangi bir toplumsal mevzuda fikir sunmayan, güncellikten ve günlük hayattan uzak, neredeyse tamamı alıntılardan oluşan yazılara yönetmelikle ‘dur’ diyoruz.
ÖDÜLLENDİRİLECEKLER
Kadro ve haber sayıları yüksek olduğu için bekleme süresini 6 ay içinde tamamlamak isteyen internet haber sitelerinin gerçekleştirmeleri zorunlu kılınan 4 katı asgari tekil ziyaretçi sayısını 2 kata düşürüyor ve sayfa görüntüleme sayısını da 2 kat olarak belirliyoruz. Düzenlemelerle yaklaşık bir yıldır büyük emek harcadıklarını yakından gözlemlediğimiz internet haber sitelerimizin gayretlerini ödüllendirmeyi düşünüyoruz.”
Basın İlan Kurumu  gazeteciliği ve internet sitelerini  disipline etmek için büyük bir çalışma yapıyor. Zaman, zaman  bizlerde zorlanıyoruz. Ama BİK’in talepleri özel habere teşvik ediyor ve  daha fazla içerik üretmek için  muhabirleri çalıştırıyor.
NE KALDI Kİ?
Değerli Okurlar Türkiye 31 Mart tarihinde yerel seçime gidecek. Seçimle ilgili olarak Trabzon’da  hazırlıklar devam ediyor. Adaylar sahada ve her yere dokunmaya çalışıyorlar. Cuma akşamı Bağımsız Türkiye Partisi’nin adaylarının tanıtımı vardı. BTP Genrel Başkanı Hüseyin Baş Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Ömer Turan’ı gösterdi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan buluşmada konuşan İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, ‘Trabzon’u alırsak gerçek belediyecilik ne imiş göstereceğiz’ dedi. Hüseyin Baş da hemşehrilerinden destek bekledi.
BAŞKAN BAHÇECİK’TE
Sevgili Okurlar, Diyanet İşleri Başkanı  Ordulu hemşehrimiz Ali Erbaş Berat gecesini Trabzon’da karşıladı. Bahçecik Mehmet Akif  Ersoy camiinde hem vaaz verdi hem de Yatsı namazını kıldırdı ve Ameneresulü’nü okuyarak camaati adeta mest etti. Diyanet işleri başkanını Trabzon’da olduğunu duyanlar da büyük ilgi gösterdiler ve Camiyi tamamen doldurdular. Allah Berat gecesindeki dualarımızı kabul etsin.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT