Avrasya Basın Yayın Birliği'nden Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği'ne Ziyaret Avrasya Basın Yayın Birliği'nden Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği'ne Ziyaret

Yeni yılın ilk karının yağmasıyla birlikte, Bayburt şehir merkezinde Bayburt Belediyesi ekipleri ve yüksek kesimlerde Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama işlemlerini sürdürüyor. Karın tadını çıkaran çocuklar ise dik yokuşları kızak pistine dönüştürdüler.

Bayburt-Araklı yolunun karla kaplanmasıyla Karayolları 106. Şube Müdürlüğü bölgede çalışmalarına başladı. Sürücülerin güvenli bir şekilde trafikte ilerlemesi için kar küreme araçlarıyla yollar açıldı ve gizli buz tehlikesine karşı tuzlama çalışmaları yapıldı. Bu sayede sürücülere rahat bir nefes aldırıldı. Ayrıca Bayburt-Erzurum Karayolu üzerinde Kop Dağı mevkiinde de karla mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Meteoroloji raporuna göre, Bayburt merkezde kar yağışının bir süre daha etkili olacağı ve güneşli günlerin yerini kar yağışına bırakacağı belirtiliyor. Yazdan kalma güneşli günlerin ardından en düşük hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 5 derece olarak ölçüldüğü bildiriliyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak