Bakan Uraloğlu, bu dönemde toplam 42 bin 573 uçak trafiği gerçekleştiğini ve 6 milyon 852 bin 948 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini açıkladı.Özellikle İstanbul Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk dikkat çekiciydi.

14 Nisan'da 245 bin 995 yolcu sayısına ulaşarak 2024 yılında en yüksek rakama ulaşıldı. Bakan Uraloğlu, bu başarıyı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yapılan havayolu yatırımlarına bağladı ve uçak yolculuğunun gündelik hayatın vazgeçilmezi haline geldiğini belirtti.

Turizm bölgelerindeki havalimanlarında da yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın 786 bin 962 yolcuya hizmet verdiğini ve bu dönemde en yüksek yolcu sayısına ulaşıldığını bildirdi.

Trabzon'un Doğal Güzelliği: Mavi Yıldız Çiçekleriyle sizleri bekliyor Trabzon'un Doğal Güzelliği: Mavi Yıldız Çiçekleriyle sizleri bekliyor

Ulaştırma Bakanı, Türkiye'nin ulaşım alanındaki gelişmelerinin devam edeceğini vurgulayarak, ülkemizin ekonomisini ve istihdamını arttırmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Havacılıkta yaşanan bu başarıların ülkenin geleceğine ışık tutacağını ve Türkiye'nin ulaşım alanında çağ atlamaya devam edeceğini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN