Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda Bayramın İlk Günlerinde İnsan Akını

Bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler, Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçiş yaptı. Özellikle Karadeniz turu yapanlar, tatillerini Batum'da sonlandırdı. İki gün boyunca Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapan yolcu sayısı 26 bin 440 olarak kaydedilirken, giriş-çıkış yapan toplam yolcu sayısı ise 44 bin 890 oldu. Yetkililer, bayramın son gününe kadar bu rakamın artmasını beklediklerini belirtti.

Çakırgöl'de 4 mevsim turizm için çalışmalar başlatıldı; Yol Haritası Oluşturuluyor Çakırgöl'de 4 mevsim turizm için çalışmalar başlatıldı; Yol Haritası Oluşturuluyor

İstanbul'dan motosikletleriyle Karadeniz turu yapan Bayram Demirkaya ve eşi, tatillerini Batum'da tamamlayarak İstanbul'a dönmeyi planlıyor. Demirkaya, "Karadeniz'i gezdikten sonra Gürcistan'ı da ziyaret ettik. Şimdi İstanbul'a geri döneceğiz" dedi.

Diğer bir tatilci olan Abdurrahman Ünsal, ailesiyle birlikte İstanbul'dan gelerek Trabzon, Rize ve Artvin'i gezdikten sonra Batum'a gitmeye karar verdiklerini söyledi. Ancak çocuğunun kimlik kartında fotoğraf olmadığı için kendisinin sınırı geçemediğini belirtti ve ailesinin Batum'da gezerken kendisinin beklediğini ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU