Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Emeklilerle İlgili Önemli Açıklamalar

Emeklilerin durumuyla ilgili yapılan çalışmaların detayları hakkında bilgi veren Yılmaz, "16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var." diye konuştu.

Sınır Kapısı'nda Bayram Tatili Yoğunluğu: Tatilciler Batum'a Akın Ediyor Sınır Kapısı'nda Bayram Tatili Yoğunluğu: Tatilciler Batum'a Akın Ediyor

Ekonomist Muhammet Bayram ise emeklilerin alım gücünü korumak için yapılan maaş artışlarını değerlendirdi. Bayram, "Devletimiz her dönemde enflasyonun üzerinde artış yaptı. Emekli ve emekçinin alım gücünü korumaya çalıştı." şeklinde konuştu.

Emeklilere yönelik yapılan düzenlemelerin önemli olduğunu vurgulayan Bayram, "Bu sene içerisinde emeklilere yeniden bir sürpriz gelebilir. Ben en düşük emekli maaşının kök maaşa sabitlenmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Emeklilerin sosyal hayatının düzenlenmesi ve alım gücünün artırılması amacıyla yapılan çalışmalara dikkat çeken Bayram, "En öncelikli hedeflerden bir tanesi ise emeklilerin sosyal hayatının düzenlenmesi. Sosyal hayatın refah içerisinde gerçekleşmesi." dedi.

Bu kapsamda, marketlerde, TCDD'de ve kargolarda emeklilerin alım gücünü artıracak önlemler alındığını belirten Bayram, "2024 emeklilerin yılı ilan edildi. Bu sene içerisinde emeklilere yeniden bir sürpriz gelebilir." şeklinde konuştu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN