Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı! Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı!

Memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 oranındaki zamla birlikte, bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira 4 kuruştan 182 bin 608 lira 92 kuruşa yükseldi.

Geçmişte yapılan düzenleme ile bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısındaki orana sabitlenmişti. Bu nedenle memur maaşlarında yaşanan artışlar, bedelli askerlik ücretlerine de yansımaktadır.

Ocak-Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan zamlı tarifeyi yatıranlar, bu yeni ücretle bedelli askerlik yapabileceklerdir. Milli Savunma Bakanlığı da ilerleyen günlerde resmi olarak bedelli askerliğe ilişkin rakamı açıklayacaktır.

Ayrıca, bedelli askerlik ücreti, memur maaş artış oranlarının 6 ayda bir yenilenmesi ile değişmektedir. Her 6 ayda bir yapılan maaş zamlarının netleşmesi sonucu Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi yayınlanır ve bu genelge ile 6 aylık memur aylık katsayı oranı belirlenir. Bu oran üzerinden yapılan hesaplamalar sonucu bedelli askerlik ücreti Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanır.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak