Aktürk, Trabzon basını ile sahibi olduğu Lokma Tatlı Dünyasında bir araya gelerek devletle, millet arasında ilk ağ olan muhtarlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Aktürk, Trabzon şehrinin bir evladı olarak, var gücü ile elinden gelenin en iyisini yapmak için dinlenmeden çalıştığını söyledi. 
 

GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ

096C8B05 50F8 47B1 8Fd5 Ff96B03Ee88E

Muhtarların aynı zamanda gönüllü bir turizm elçisi olduğunu da kaydeden Aktürk, muhtarların farklı illerde yapılan toplantılarda o ili yakından tanıdığını ve kendi ilinde güzellikleri anlatarak turizme katkı sağladığını da dile getirdi. 
 

AMACIMIZ HİZMET

Fae750B6 9A2A 478D A314 6A1A66C3Fc79

Aktürk, “Amacımız memleketimize hizmet etmek. Herkesin duyguları ve amaçları vardır. Bizden önceki büyüklerimiz de hizmet etti. Hizmet edenler iyi olarak anılıyor. Amacımız gelecek nesilde bizleri de ‘Böyle hizmet etmişlerdi’ diyerek anmaları. Örf ve adetimizi tekrar yaşamalıyız” dedi.
 

KOL KOLA GİRECEĞİZ

57Fda39A Cfc2 4019 961D B3D5B58Dd87D

Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası

Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kol kola girersek, güçlü olup yıkılmayız. Geçmişte bizi birbirimize düşman gösterdiler. Bizler kol kola sıkı durduk. Aramıza rüzgar bile girmedi. Biz bize yeteriz. Devletimizin mücadele ettiği güçler ile geçmişte atalarımızın mücadele ettiği güçler aynı. Doğu ve Güneydoğu denildiğinde vatandaşımızın aklına ilk terör geliyordu. Trabzon denildiğinde Trabzon insanı kötü gösteriliyordu. Bizler oraya gittik. Oradan buraya misafir getirerek ağırladık. Birbirimizden farklı olmadığımızı yerinde gördük. Bizler doğusu, batısı, kuzeyi güneyi ile et tırnak değiliz. Et tırnaktan ayrıldığı zaman pansuman olup hayat devam eder. Biz ilik ile kemiğiz. Kemik ilikten ayrıldığı zaman yaşam biter. Biz beraber yaşamak zorundayız. Aramıza kimseleri sokmamalıyız. Devletimize hizmet ediyoruz.”
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak