AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, teşkilatçılığı, prensipli çalışmaları ve çalışkanlığı ile tanınan bir ilçe başkanı. Toplantılara ve seçim çalışmalarına büyük önem verir. Her zaman halka kapısı açık olan, tadilatla yenilenen ve sadece Trabzon’un değil beklide ülkenin en güzel parti binalarından birisi haline gelen Beşikdüzü İlçe Başkanlığı binasında Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu’nu ağırlayan Başkan Demirci soruları büyük bir samimiyetle cevapladı. Başkan Harun Demirci, ilçeye yapılan, devam eden, yapılması planlanan hizmetlerin son durumunu anlattı, yerel ve genel seçimler öncesi önemli mesajlar verdi.
 


Beşikdüzü Şantiye Gibi
 
AK Parti döneminde, Beşikdüzü’ne Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerinin yapıldığını ifade eden Harun Demirci; “Hem yerel yönetimin hem de kamunun yaptığı hizmetlerle Beşikdüzü tam anlamıyla şantiyeye döndü.  Belediye Başkanımız, yaratılışında var olan hizmet aşkını, hırsını ve enerjisini milletvekilliği tecrübesi ile de birleştirerek çok büyük projelere imza atıyor.
 
Cazibe Merkezi Olacak
 
İlçemiz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bir proje olan teleferik projemiz yaklaşık olarak 2 ay içerisinde tamamlanacak. Şuanda deneme sürüşleri yapılıyor.  Yöremizin ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır.  Teleferik projemiz dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızı ilçemizde ağırlama onuruna eriştik. Bu gururu ömrüm boyunca yaşayacağım. Teleferik projemizin yanı sıra yeni sahil dolgu alanları ile oluşacak sahil projemiz, otel projemiz ile birlikte Beşikdüzü tam anlamıyla cazibe merkezi olacak. Kapalı pazaryeri ile altında 500 araçlık otopark projesi devam ediyor. Bu proje ile modern şehirlerin bir gerekliliği olan şehiriçi park sorununa ve görüntü kirliliğine neşter vurulacak.
 
Başkanımız Alt Yapı Sorununa Neşter Vurdu      
 
İlçemizde uzun süredir alt yapıyla ilgili sorunlar yaşanıyordu. Alt yapıya yatırım yapmak belediye başkanları için risktir. Geçmişte bu sorunlar sürekli olarak ötelenmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bıçakçıoğlu bu soruna da neşter vurarak çözüme kavuşturmuştur. Üst yapı çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Modern caddeler, yaya kaldırımları ile Beşikdüzü’müz muhteşem bir görünüme kavuşuyor.  Ayrıca belediye binamızın önündeki parkımız da bitme noktasına gelmiştir.
 
Cezaevi İçin Geri Sayım 
 
Beşikdüzü Cezaevi yüzde 99 oranda tamamlandı. Mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. Evet, keşke cezaevleri olmasa diyoruz. Allah kimseyi oralara düşürmesin. Ancak buda yaşamın bir gerçeğidir. Bu projenin ilçemize gelmesi için çok emekler verdik. Çalışanları ile gelen ziyaretçileri ile hem ilçemizin hem de bölgemizin ekonomisine büyük katkılar yapacaktır. 
 
Fakülteler İçin Hazırlanıyoruz   
 
Yüksekokul öğrencilerimiz için yeni bir yurt binası yapılıyor. 20 milyon TL maliyetle 500 kişilik olarak yapılan bina büyük bir hızla devam ediyor. Yurt binaları ilçemize yapılacak olan fakültelere de altyapı olacaktır. Öğretmen Okulumuzun bulunduğu araziyi fakülteler için tahsis etmeyi düşünüyoruz. Beşikdüzü, marka olan yüksekokulumuzla, öğrenci yurtlarımızla ve uygun arazimizle fakülteler için hazırdır. Ayrıca Nefsişarlı Mahallemize engelli okulu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetişecek. İktidarımız döneminde ilçemize, Çeşmeönü İlköğretim Okulu binası anaokulu binası, modern bir emniyet müdürlüğü binası, sosyal güvenlik merkezi binası, kazandırılmıştır. Endüstri Meslek Lisemizin atölyeleri yenilenmiştir. TOKİ tarafından 360 konut yapılarak vatandaşlarımıza teslim edilmiştir.
 
TOKİ Müjdesi 149 Adet Yeni Konut   
 
TOKİ tarafından eski Atatürk Lisesi binasının bulunduğu alana yapılacak olan 149 adet konut projesinin ihalesi 19 Mart tarihinde yapılacak. Çok modern binalar inşa edilecek. Bu hizmetler AK Parti iktidarı döneminde, Sayın Bakanımızın, Sayın Milletvekillerimizin katkılarıyla Beşikdüzü’müze yapılıyor. Bu hizmetlerin ilçemize gelmesine vesile olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milletvekillerimiz; Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Salih Cora’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Haydar Revi’ye ve Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bıçakçıoğlu’na ilçem ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.


 
Gıpta İle Bakılan Bir İlçe Haline Geldik
 
Zaman zaman hizmetle alakalı yapılan eleştiriler ile ilgili sorumuza da cevap veren Başkan Demirci; “Sayın Belediye Başkanımızla hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Gıpta ile bakılan bir ilçe haline geldik. Bakmak ile görmek arasında farklar vardır. Evet, ben AK Parti’nin İlçe Başkanıyım. Taraf olabilirim. İlçe Başkanı olarak onurla, gururla söylüyorum; ‘Çok büyük hizmetler yaptık.’ Sade vatandaş, bir Beşikdüzülü olarak da abartmadan söylüyorum; ‘Beşikdüzü tarihinin en büyük hizmetlerini alıyor, almaya da devam ediyor.’  Hizmetleri eleştiren kardeşlerimiz dönüp geriye baksınlar. Beşikdağı’na çıksınlar, Anbarlı’ya çıksınlar. Sahile baksınlar. Öğretmen Okulunun arkasındaki yatırımlara baksınlar. Beşikdüzü’müzün her köşesinde yatırımlar var. Aslıda eleştirenler de gerçekleri görüyorlar.
 
Uyumlu Bir Şekilde Çalışıyoruz     
 
Yaklaşan seçimlerle ilgili de görüşlerini açıklayan Demirci; “2019 yılında önce yerel seçimleri, ardından genel seçimleri yapacağız. Bizler AK Parti olarak seçimden seçime hazırlanan bir parti değiliz. Diğer partilerden bizi ayıran en önemli özelikte bir seçimden çıktık mı hemen diğerine hazırlanmaya başlıyoruz.  Dünya’nın her köşesindeki mazlumların umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini yaptığı bir partinin mensuplarıyız. Sayın Belediye Başkanımız, teşkilatların içerisinden geldi. Teşkilatların sıkıntısını biliyor. Çok uyumlu bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Çok önemli projeler başlattı. Bu projelerin devamı ve tamamlanması için Allah’ın izni ile azimle gayretle çalışarak yolumuza devam edeceğiz. 
 
İlk Günkü Heyecanla Çalışıyorum
 
Üç dönem kuralı nedeniyle ilçe başkanlığı için son kez aday olan Başkan Harun Demirci bu konu ile ilgili sorumuzu şöyle cevapladı; “Aktif siyasete AK Parti ile başladım. AK Parti’nin bir üyesi olmaktan, yöneticisi olmaktan her zaman onur duydum. Bu onuru ömrüm boyunca taşıyacağım. 2004 yerel seçimlerinde belediye meclisi üyesi adayıydım. Maalesef o dönem partimiz seçime giremedi. Sonra ilçe sekreterliği, ilçe siyasi hukuk işleri başkanlığı yaptım. Rabbim nasip etti, partim uygun gördü, halkımızın teveccühü ile il genel meclisi üyesi seçildim. Birkaç ay sonra mevcut ilçe başkanımızın istifasının ardından genel merkezimiz tarafından ilçe başkanlığı görevine layık görüldüm. Üç dönem seçimle, iki yıl atama ile birlikte bu onurlu görevi devam ettiriyorum. Partimizin üç dönem aday olma kuralı var. Çok güzel bir kural Mutlaka bir görevde olayım diye asla bir beklentim olmamıştır. Ben partime bir üye olarak hizmet etmekten de büyük onur duyarım. Yaptığım işleri düzenli yapma gayreti içerisinde olan birisiyim. O ilk günkü azmimizden heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışkanlığı ve heyecanı bizlere her zaman örnek olmuştur.
 
Bu Makamlar Milletindir 
 
Beşikdüzü ilçemiz siyasetin hareketli olduğu bir ilçedir. Siyaset genelde zor zanaattır. Beşikdüzü’nde siyaset biraz daha zordur. Ancak bizler bu zorlukları aşmak, hizmet etmek için bu görevlerdeyiz. Partimize hizmet etmiş tüm abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimizle her zaman birlikteyiz. Milletimiz ağlarken ağlıyoruz, gülerken gülüyoruz. Acı ve tatlı günlerinde her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımıza faydalı olabilmek için çalışıyoruz. ‘Boş ver neme lazım’ düşüncesi içerinde asla olmadık, olmayacağız. Bu makamlar milletindir ve kapımız sonuna kadar herkese açıktır. Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü.
 
MHP’li Kardeşlerimizle İstişare Halindeyiz 
 
MHP ile yaşanan ittifak süreci ile ilgili olarak yönelttiğimiz soruya yanıt veren Demirci, “Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin bekası için her zaman taşın altına elini koymuştur.  Bizlerde ilçemizde MHP’li kardeşlerimizle her zaman istişare halindeyiz. Yöneticileri ile de sürekli görüşüyoruz.”
 
Allah’tan Rahmet Diliyorum 
 
21 Eylül 2016 tarihinde Beşikdüzü’nde çok önemli bir sel felaketinin yaşandığını hatırlatan Başkan Harun Demirci, “Sel felaketi sırasında sonrasında devletimizin tüm gücünü yanımızda hissettik. Yaraların sarılması noktasında büyük bir gayret gösterdik. Elbette mal zararı telafi edilebiliyor, ancak üç canımızı kaybettik. Onlara bu vesile ile Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”
 
İnşallah Zaferle Dönecekler
 
Son olarak ordumuz tarafından Afrin’e yapılan operasyona değinen Başkan Demirci, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Terörden çok büyük zararlar gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın liderliğinde Afrin’de operasyon yapan tüm Mehmetçiklerimize dua ediyoruz. Başarılar diliyoruz. İnşallah büyük bir zaferle bu operasyonlar tamamlanacaktır. Vatanımızın bekası için canını feda eden tüm Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Tuncay HACIFETTAHOĞLU