Ortahisar Belediyesi Temizlik İşlerinde görevlendirilen kadınlar için İş-Kur’un Projesi İş imkânı birçok kadına umut ışığı oldu. Evlerine ekmek getirmek ve eşlerine maddi anlamda destek olmak isteyen kadınlar bu işi severek ve memnuniyetle yaptıklarını belirttiler.   İş- Kur kapsamında çalışmaya başlayan Nuray Zengin; “İş-Kur’un kadınlara açtığı iş sahasından çok memnunuz. Yaş sınırı yok. Önceden iş için gittiğimiz her yerde yaş sınırı aranıyordu. Ailemize maddi anlamda yardım edebiliyoruz. Çocuklarımızın eğitimi konusunda eşlerimize destek olabiliyoruz. Vasıfsız olarak 6 ay gibi bir sürede çalışacağız. Bu sürecin devam etmesini istiyoruz.70 kişiye yakın işçi sabahçı ve öğlenci olarak vardiyalı çalışıyoruz. Çalışma alanımız Ganita’dan başlayıp Beşirli sahile kadar devam ediyor” dedi. 

Mahalle Aralarına Geri Dönüşüm İstiyoruz

Zengin açıklamasında, “Arada haksızlıklara da uğrayabiliyoruz. Mesela kurada torpil ile karşılaşabiliyoruz. Çöp topluyor olabiliriz ama çok memnunuz. Çevremizi temiz tutalım diyoruz ama herkes çevresini kirletiyor. İnsanlarımız çevre temizliği konusunda cahil kalmış. Piknik alanlarında çöplerini bırakıp gidiyorlar. Tekrar geldiklerinde temiz bulmak istiyorlar ama temiz bırakmıyorlar. Biz temizliyoruz. Hem ailemize de katkıda bulunuyoruz, hem de çevremizi temizliyoruz. Halk olarak belediyemizden israfı önlemek amaçlı mahalle aralarına geri dönüşüm kutuları ve bayat ekmek toplama kutuları koymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Hasta Kızlarım İçin Çalışıyorum

İş- Kur destekli bir diğer çalışan olan Hamiyet Kalfa açıklamasında, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinden işe girdim. İşe girmeme vesile olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya hepsine teşekkür ederim. 2 tane hasta kızım var. Birisi şeker hastası, diğeri sara hastası onların tedavisi için işe ihtiyacım vardı. Evimiz yok, çalışmaya ihtiyacımız var. Biz 6 aylık bir süre için işe girdik. Bu sürecin devamlı olmasını istiyoruz” diye konuştu. 
Ezgi ÇANAKÇI
 
Editör: TE Bilisim