Türkiye’nin her bölgesinden tercih edilen Avrasya Üniversitesi kaliteli eğitimi ve çok sayıda bölümüyle öğrenciler için bir fırsat. 2010 yılında kurulan Avrasya Üniversite’si eğitime 2011 yılında başladı. 2018 yılında alacağı öğrenciler ile 10 bin öğrencisi olan Avrasya Üniversitesi Türkiye’nin en büyük lokomotiflerinden biridir.  Bu bağlamda olarak eğitim kalitesi ile ilgili olarak yaptığımız röportajda Avrasya Üniversitesi Basın Yayın Müdürü Cemil Öztürk şu açıklamayı yaptı;

Karadeniz’in Tek Vakıf Üniversitesi

“Avrasya Üniversitesi Karadeniz’de tek vakıf üniversitesi ve özellikle son yıllarda bölgede en çok talep edilen ve beklenti içerisinde bulunan bölümleri açtığı için bütün kesim öğrencilerine hitap ediyor. Ama Avrasya Üniversitesinin sadece Karadeniz Bölgesi tercih etmiyor. Türkiye’nin her yanından iyi oranda talepler var. Bunun sebebi; Üniversitenin konumu çünkü Karadeniz Sahil yolu üzerindeyiz. 3 yerleşkeye sahibiz ve hepsi deniz kenarındadır. İnsanlar dışardan geldiğinde de havaalanında inip hatta dolmuşa bile binmeden bavulu ile okula gelebiliyorlar. Bu en önemli tercih sebeplerinden birisidir.” Dedi.

İş Dünyasına Mezun Olmadan Girmek Mümkün

“Bütün bölümlerimiz için en iyi hocaları seçerek, en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda uygulamalı eğitime daha fazla yer vererek öğrencileri daha mezun olmadan iş hayatına hazırlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bazı merkezlerimiz var. Öğrencilerin iş dünyasına girişi için çalışmalar yapıyor. Bunların başında da Kariyer Merkezleri geliyor. Hatta birçok öğrencimiz kariyer merkezinin planlamasıyla yaptığı birçok projeyle ödüller aldı. İş dünyasına mezun olmadan giren öğrencilerimiz var.” 

Tercihleri Son Güne Bırakmayın

“Tercihler 7- 14 Ağustos tarihleri arasında tercihler devam edecektir. Öğrencilere en büyük tavsiyemiz tercihlerini son güne bırakmamalılar. Çünkü daha önceden de karşılaştığımız bir durum var. ÖSYM sisteminde oluşabilecek olumsuz bir durum tercih yapamamalarına sebep olabilir. Bir gün önceden tercihlerini tamamlamalı gerekir. Bütün öğrencilere onlara en faydalı olacak bölümleri seçmelerini tavsiye ederim. Üniversiteye bu dönemlerde çok yoğun olması halinde ulaşamayan, iletişim kuramayan öğrenciler burada kurmuş olduğumuz Tercih Çadırına gelerek bilgi alabiliyorlar. Tercihlerini yaparken Uzman hocalar yardım ediyor.”  Dedi.
Ezgi ÇANAKÇI 
 
Editör: TE Bilisim