Yerli ve yabancı, binlerce turistin araçları ile geldiği ilçe merkezinde, uzun araç kuyrukları oluşuyor. Turistler, çileli yolculuğun ardından ulaştıkları yaylada yine trafik sorunu ile karşılaşıyor. Park yeri bulamayan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına bırakarak yayla merkezine yaya ulaşıyor. Turistler bölgedeki trafik sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder yaylasında Kurban bayramında otellerde doluluk oranının yüzde yüze yaklaştığı bildirildi. Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Ayder 'de dört mevsimin bir anda yaşandığını belirterek, "Özellikle bu mevsimde her rengi görmek mümkün. Doğal güzelliklerin yanı sıra Termal tesisler de bulunması Ayder' in değerini ve albenisini artırıyor. Ramazan ayında manevi güzellikleri yaşayan insanlar şimdi bayramda doğal güzellikler için Ayder' i tercih ediyor." dedi. 

Rezervasyonların oldukça fazla olduğunu ifade eden Altun, "kurban Bayramına yüzde 100 doluluk oranı ile geçireceğimizi düşünüyorum. Gelen konukları en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımız devam ediyor. Amacımız bayramı Ayder 'de geçiren misafirlerimizi mutlu etmek. Bunun için elimizden geliyorsa yapacağız." diye konuştu. Altun, Ayder Turizm Merkezinde 2 bin 450 metrekare alana kurulu Ayder Kaplıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından 2005 yılında Sağlık Merkezine dönüştürüldüğünü hatırlattı.
 
Editör: TE Bilisim