15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında örgütün saç ayağı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında 11 aydır tutuklu bulunan 18 akademisyenin Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine yargılanmasında ilk duruşma geçtiğimiz hafta gerçekleşti.   
 
2’nci ağır ceza mahkemesi aralarında AK Parti eski Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve Cihangir Eren’in de bulunduğu 11 Sanık hakkında tahliye kararı verdi. Bu sanıkların ise; yargılanmalarına tutuksuz olarak devam edileceği öğrenildi. 7 Akademisyenin ise; tutukluluklarının devam ettiği öğrenildi.
 
39 Mahram İmamı Tutuklandı   
 
Öte yandan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu operasyonlar kapsamında örgütün Trabzon yapılanmasına yönelik ağır darbeler vuruldu. Trabzon Polisinin FETÖ/PDY’ye yönelik yapmış olduğu operasyonlarda ise; il yapılanması ağır darbe aldığı öğrenildi.   Bu operasyonlar kapsamında Trabzon’da örgütün 39 ‘Mahrem İmamı’ olduğu tespit edildi. Trabzon  İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu hem teknik hem de fiziki takipler sonucunda örgütün Trabzon  yapılanmasını 39 Mahrem İmamın yaptığı tespit edildi.  
 
Çeşitli Operasyonlarda Yakalandılar   
 
Ekipler; bu çalışma sonrasında gizli olarak yürütmüş olduğu operasyonda 39 mahrem imamını gözaltına alarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne sevk etti. Çeşitli operasyonlarda gözaltına alınarak Emniyette sorgulanan mahrem imamlarının ise; daha sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Bir süre öne Türkiye’de mahrem imamlarına yönelik başlatılan operasyonlarda ülke genelinde Bin 9 mahrem imamı gözaltına alınmıştı. Bu imamların 39’u Trabzon’da örgüt adına faaliyet yürütüyordu.  
 
Editör: TE Bilisim