Mahşeri Kalabalık Katıldı

3 yıl önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı hainler tarafından gerçekleştirilen saldırıcı sonucu şehit olan kahraman Özel Harekat Polisi Ahmet Çamur, şehadetinin 3’üncü yılında Trabzon’un Çaykara ilçesindeki mezarı başında anıldı. Düzenlenen anma programına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, kahraman şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Ülkemizin Her Noktasında

Programda konuşan Vali Yavuz, “Millet olarak tarih boyunca yazılmış sayısız kahramanlık destanlarımız var. Bu destanlardan bir tanesini de Çaykaralı şehidimiz Baş komiser Ahmet Çamur tarafından yazılmıştır. Şehidimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda ettiğini belirtmek isterim. Düşmanlarımızın ülkemiz üzerinde oynamaya çalıştıkları bu kirli oyunlar nedeni ile en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Hakkarı’nin bir çok noktasını hainlere dar eden, ülkemizin her tarafında kahramanca görevini ifa eden baş komiserimiz Ahmet Çamur’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

3 yıl önce neler yaşandı?

Şehit Baş komiser Ahmet Çamur 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü zorunlu hizmetteki son gününde yol kapatan, terör örgütlerinin yolu kapamasına engel olmak amacı ile ekibini alarak birlikte olay yerine gitmiş, ancak burada hain bir pusu sonucunda ağır yaralanmıştı. Çamur, derhal hastaneye kaldırılmış, ancak hastanede yapılan tüm Müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Çaykaralı Çamur’un 16 Ağustos 2015 pazar günü Çaykara ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın da katılmış oldukları mahşeri bir cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanmıştı. 
Fahri Düzenli
 
Editör: TE Bilisim