Lakap Tartışması

Rize’nin Pazar ilçesindeki Fen Lisesinde ikinci derste lakap takma nedeniyle çıkan olayda cinnet geçiren B.K., önce önündeki sırada oturan Emir Taş’ın boynuna bıçak sapladı, ardından da bıçağı kendi boğazına sapladı. 

Okul Tatil Edildi

Pazar Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilerden 16 yaşındaki Emir Taş burada hayatını kaybederken, ağır yaralı B.K. (16) Rize Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay nedeniyle okul tatil edilirken, yaralı B.K.'nin hayati tehlikesi olduğu ifade edildi.

‘En Yakın Arkadaşımla Öleceğiz’

Bu arada, olayı gerçekleştiren ve psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen B.K.'nın arkadaşlarına, 'Bugün okulda sınavlar iptal olacak. Kendimi öldüreceğim, giderken yanımda en yakın arkadaşımı da götüreceğim" dediği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki Fen Lisesinde öğrenim gören B.K. (16), ders sırasında ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı (17) boğazından bıçakladı. 

Yaralanan Taş, sınıfın kapısına kadar yürüdükten sonra burada yere yığıldı. Taş'a öğretmen ve arkadaşlarının müdahale ettiği sırada sınıftan çıkarak bir alt kattaki tuvalete giden B.K, burada da kendisini boğazından bıçakla yaraladı. Olay yerine gelen ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emir Taş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı B.K. ise Kaçkar Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralı B.K.'nin hayati tehlikesi olduğu ifade edildi. Olay sonrası okulda eğitime ara verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Editör: TE Bilisim