Yürüyüşe; CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşe katılan kadınlar ellerinde “Kadın ve çocuklara tecavüz hakkı verecek hiçbir yasayı kabul etmeyeceğiz”  dövizleri taşıdılar.

Trabzon Kadın Platformu AK Partili Milletvekillerinin Meclise sunduğu önergenin kabul edilmesini önlemek için yürüyüş düzenledi. Trabzon Atatürk Alanında toplandılar. Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına Merve Budak açıklamalarda bulundu. Budak yaptığı açıklamada; “Önerge 16 Kasım 2016 tarihine kadar çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında failin mağdurla evlenmesi sonucunda cezaların önce askıya alınması, zaman aşımından sonra da affedilmesini öngörüyor” dedi.

Cinsel İstismar Sürekli Hale Getiriliyor

Merve Budak açıklamasında: “17 Kasım gecesi sunulan önerge ile cinsel istismar faillerine geriye dönük ceza affı getiriliyor. Önerge geçmiş suçları aklayarak, çocuk istismarcılarını affetmeyi hedefliyor. Bundan böyle kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine bırakılmasının yasal zemini hazırlanıyor. Son dakika da oldu bittiye getirilerek verilen ve AKP oyları ile kabul edilen bu af önergesi ile rıza yaşının 12’ye indirilmesi sonucunu doğuracak olan 103. Madde değişikliği çocuk ve kadın haklarına, uluslar arası yükümlülüklerine aykırıdır. Kabul edilemez. Türkiye’de kadınların ve kız çocuklarının kazanılmış haklarına yönelik tehditler ve saldırılar giderek artmaktadır. Türkiye’de çocuk istismarı sistematik ve yaygın olarak işleniyor. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir.” ifadelerini kullandı.

Durak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilinen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. AKP Tecavüzcüleri aklayan yüz karası bu yasa müsveddesi geçirmekte kararlı olduğu takdirde tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene kadar direnişte olacağız.”

SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim