Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bugüne eğitimde öncülük vazifesini en iyi şeklide yerine getiren üniversitelerimizden bir tanesidir”
Karadeniz Teknik Üniversitesinin 64. Kuruluş yıl dönümü töreni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
 
Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Ülkemizin, Cumhuriyet tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan ve teknik eğitim konusunda hem ülkemizde hem de dünya genelinde söz sahibi olan Karadeniz Teknik Üniversitesinin, 64. Kuruluş yıl dönümü programında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Ustaoğlu, “Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bugüne eğitimde öncülük vazifesini en iyi şeklide yerine getiren üniversitelerimizden bir tanesidir.  Bu yönüyle üniversite kurucularımıza, tüm akademisyenlerimize ve gençlere teşekkür ediyorum. Üniversitelerin bulunduğu bölgeye her dönem ciddi katkıları olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi de kurulduğu günden itibaren bilgi birikimi ve donanımıyla gerek bünyesindeki yabancı uyruklu öğrencileri ile gerekse düzenlemiş olduğu uluslararası akademik etkinliklerle Trabzon’umuzun tanıtımına da çok önemli katkılar sağlamaktadır. Üniversitemiz gerek yerel yönetimlerimizle gerekse Valiliğimize bağlı kurumlarımızla olan iş birliğini, yapmış olduğu protokoller ile sürdürmektedir. Yine bu yönüyle KTÜ’nün, son yıllarda Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında attığı adımlarla hem şehrimizin ekonomik ve iktisadi hayatına hem de ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına çok önemli katkılar olmuştur. Bu yönde yapılan projelere de her zaman destek olmuştur, olmaktadır” dedi.
 
Gönülden İnanıyoruz
 
Karadeniz Teknik Üniversitesinin geçmişten gelen haklı ününü gelecekte yine devam ettireceğini söyleyen Vali Ustaoğlu, “Uluslararası standartlar da başarımızın her geçen gün daha da artacağına canı gönülden inanıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz üniversitelerde alacakları iyi eğitimlerle hem kendilerine, hem ailelerine hem milletlerine hem de dünya insanlığına katkı sağlayacaklardır. 64 yıllık bilgi birikimi ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin hedeflerine katkı vermeye devam eden KTÜ’nün 64. Kuruluş yıl dönümü kutlayan Vali Ustaoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi 2019 yılı Akademik ve Doktora Ödüllerini öğretim üyelerine takdim etti.
 

Editör: TE Bilisim