Kurt yaptığı açıklamada: “Referandum hazırlıkları sürerken, bir taraftan da önemli gelişmeler yaşanıyor. Sizlerin de dikkatini çekmiştir, ülkemize son günlerde ABD ve batılı müttefiklerinden önemli ziyaretler yapıldı. İngiltere ve Almanya Başbakanları, CIA Başkanı, İngiltere Genelkurmay Başkanı peş peşe ziyarete geldi. Bu ziyaretlerin amacı neydi?  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı harekâtının amacını, ‘Suriye topraklarından ülkemize yönelen terör tehdidini ortadan kaldırmak’ olarak açıklamıştı. Sonradan bu söylem değişti ve ‘Silahlı Kuvvetlerimizin Esad yönetimine son vermek için Suriye’ye girdiği’ söylenmeye başlandı. Terör tehdidine yönelik operasyonun amacı değişirse, bu durum, içte ve dışta harekâta verilen desteği azaltmakla kalmaz, bizi bir bataklığın içine çekebilir.dedi. 

Kimse Bu Millete Yeni Sarıkamış Yaşatamaz

Kurt yaptığı açıklamada: “Bu ülke nice devlet adamları gördü. Vatanını, milletini düşünerek hareket eden gerçekçi devlet adamlarını da gördü, Enver Paşa gibi gerçekleşmesi mümkün olmayan hayaller peşine takılarak millete büyük acılar yaşatanları da. Almanların Osmanlı Devletini ‘Enverland’ olarak tanımlaması herkesin hafızasındadır. Enver Paşa’nın ihtirası, yüz binin üzerindeki askerimizi soğuğa ve ölüme mahkûm ederken, bu karar tek adamın kararı değil miydi? Enver Paşa, Almanya’nın çıkarları için Kafkaslarda macera peşinde idi, şimdi biz Suriye’de kimlerin çıkarları için macera arıyoruz? Batılılar yüz yıl sonra, aynı şeyi Erdoğan üzerinden yapmak istiyorlar. Bu ziyaretlerin amacı tam da budur. Unutulmasın ki bu milletin yeni Enver Paşalara, sonu belirsiz maceralara tahammülü yoktur. Kimse bu millete yeni Sarıkamışlar yaşatamaz. Üstelik içerideki Kuvayı Milliye ruhunu öldürmeye çalışarak dışarıda macera aramak da bizce inandırıcı değildir. ABD ve batılı müttefikleri, tek adam rejimlerine her zaman sıcak bakmıştır. 

Çünkü bir milletin temsilcilerinden oluşan Parlamento yerine tek adamı ikna ettikleri takdirde istedikleri her şeyi yaptırmışlardır. İşte bu nedenle referandumda ‘hayır’ oyu verecekleri Siyonistlerle, Batılılarla aynı kefeye koyan AKP’lilere sesleniyorum. Sonuç ‘evet’ çıkıp tek adamın yönettiği bir ülke mi, ‘hayır’ çıkıp milletin yönettiği bir ülke mi bu dış güçlerin daha çok işine gelir?  İşte halkımız referandumda ‘evet’ ve ‘hayır’ arasında bir tercih yaparken, aynı zamanda da tek kişi üzerinden koca bir ülkenin kaderinin yazılmasına da ‘HAYIR’ diyecektir, bundan zerre miktarı şüphemiz yoktur” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim