Evli ve 4 çocuk babası Temel, 14 Mayıs 1994 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Samanlık Karakolu bölgesi, Karadağ mevkiinde PKK ile girilen çatışmada yaralandı. Yaralandığı gün askeri helikopterin çatışma nedeniyle kendisini hastaneye ulaştıramadığı Temel geceyi dağda geçirdi. Hain kurşunla parçalanan eli tanınmaz hale gelmişti. Askeri hastanede tedavisi yapılan ve sağlığına kavuşunca tezkere alan Temel o yıllarda herhangi bir yere başvurmadı. Şimdi ise aradan geçen yıllar sonra unvan derdine düşen Osman Temel, gazetemize konuştu.

Psikolojim Bozuldu

Temel, “Bölücü Terör Örgütü ile girdiğimiz sıcak temasta sağ elimde parmaklarımdan yaralandım. Elimde ağrı, üşüme, güç kaybı şikayetlerim ortaya çıktı. Ve bu şikayetlerim artarak devam etmiştir. Yaşadığım bu olay neticesinde sağlıklı düşünemediğim için hakkımı arayamadım. Psikolojim bozulmuştu, neredeyse şuurumu kaybetmiş haldeydim. Şimdi bana raporumu almam halinde Gazilik Ünvanını verebileceklerini söylediler. Terör çatışmasında yaralanmam davalı idare tarafından tarafıma verilen 14.03.2013 resmi belge ile sabittir. Bu belge dahi tek başına tarafıma aylık bağlanmasına yeterliyken birçok neden belirtilerek bu talebim haksız olarak reddedilmiştir.

Çağrıda Bulundu

Bu manada başvurduğum resmi merciler bana herhangi olumlu bir yanıt vermedi ki rapor sunamadım.Konuya mahkemeye taşındı ve yargıda olduğunu biliyorum.Ancak hiçbir ilerleme kaydedemedim.Avukatımdan şu ana kadar net bir bilgi gelmedi ve hala Gazilik Ünvanımı bekliyorum.Şu anda altı ay oldu hala tarafıma verilen bir yanıt yok.Bu benim doğal ve yasal hakkım olduğu için hakkımın bana verilmesini istiyorum.Bu konu için hakkımı sonuna kadar arayacağım.Konuyla ilgili olarak başta sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’na sesimi duyurmak istiyorum.Veya ilgili merciler başka benim bilmediğim her kim varsa onlara sesleniyorum bana Gazilik Ünvanımı hakkımsa versinler.Bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum”ifadelerini kullandı.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim