Trabzon Fen Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2017 2018 eğitim öğretim yılının pazartesi günü hayırlı bir şekilde başlamasını temenni eden Vali Yavuz” Önceki yıllarda sizlerin katkılarıyla eğitimde bir ivme kazanılmıştır. Okullarımızda imkansızlıklar sorunlar olabilir. Ancak bunların hiçbirisi mazeret değil. Türkiye’miz için özellikli bir yıl. 15 Temmuz’u yaşayan, terör belasını yıllardır yaşayan ülkemiz üzerinde oynanan oyunları üst üste koyduğumuz zaman ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Biz öğretimden ziyade eğitime önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Öğretim tabiki önemli, günümüzde bilgi teknolojisinin had safhada olduğu bir çağda öğrenmek istediğiniz konuyu internetten öğreniyorsunuz. Her şeyden öce eğitim geliyor” dedi.

“Unutmayın; çocuklarımız Türkiyemizin geleceği”

Okul müdürlerinin 7 gün 24 saat esasına ve mantığına uygun olarak çalışmalarını talep eden Vali Yavuz “Mülki idare amiri olarak sizden 7 gün 24 saat esasına ve mantığına göre meseleye bakmanızı, sizlere emanet edilen çocuklarımızın Türkiyemizin geleceği olduğunu unutmamanızı arzu ediyorum. İdareciyiz mutlaka sorunlarımız vardır. Okulda fiziki sıkıntılar olabilir, öğretmenlerimiz yeterli olmayabilir. Benzeri sorunları üst yöneticiler ve velilerle paylaşarak çözebiliriz.  Okul çıkışlarında merkezi yerlerde veya tenha yerlerde çocuklarımızın velilerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde ailelerine ulaşması idarecilerimizin görevidir. İdarecilerimizin özel ehemmiyet vermesi gereken konu okulun fiziki çevresinin güvenli bir alan hale getirilmesi, okul gidiş gelişlerinin sağlıklı ve güvenli olarak yapıldığına dair kontrolünün yapılması, servis araçlarının kullanımı durumunda  emniyet ve yekili oteritelerle konuşulması hiçbir zaman ihmal edilmemelidir” dedi.
 
“Öğrencilerimizi Korumalıyız”
 
Vali Yavuz madde bağımlılığına dikkat çekerek; “Uyuşturucu madde ve bağımlılığı ile mücadele konusunda kalabalık olan okullarımızdaki öğrencilerimize dikkatli yaklaşmanızı rica ediyorum. Öğrencilerimizin davranışlarından anlaşılabilir. Özellikle üniversite öğrencilerimizin ve lise öğrencilerimizin hedef kitle olduğu bilinmektedir.  Öğretmenlerimizle ortak bir toplantı yapıp öğrencilerimiz davranışsal olarak kontrol edilmesi gerekliliğini belirtmeliyiz” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim