Giresun’da 16 Ocak 2019’da etkili olan şiddetli fırtına birçok köy ve mahallelerde hasara yol açmıştı. Giresun merkez Duroğlu Beldesi, Tekke Mahallesi’nde de etkisini gösteren fırtına Adnan Altın’ın evinin hemen yukarı kısmında bulunan kaya parçalarının da düşmesine neden olmuştu. 250 metre yükseklikten kopan dev kayalardan bir tanesi eve isabet etmiş, kısa zaman sonra yeniden düşen kaya parçası Adnan Altın’ın annesini evlerinin önünde teğet geçmişti. İşte bu kabus yaşatan riskli kayalar ile ilgili konunun yetkililere söylenmesine rağmen hiçbir tedbir alınmaması Altın ailesinin her gününü zindan ediyor.  

Kopmak üzere olan kayaların gölgesinde korku dolu günler yaşadıklarını ve çözüm beklediklerini belirten mağdur Adnan Altın: “Biz bu korkuyla daha ne kadar yaşacağız? İki buçuk ay oldu, dikkate alan olmadı. O, birine, bir diğeri bir diğerine emir veriyor. Valilik, AFAD’a bilgi veriyor, AFAD ise Duroğlu Belediyesi’ne. Ama ne gelen var ne giden. Olay mahaline gelen yetkililer durumu inceledi, rapor etti tutanak tuttu. Çözüm getirmediler. Bu durum afaki bir durum ve hala çözüm bekliyoruz. Yakın zamanda direğe gelen kaya direği kütlesi, direği resmen ikiye katladı, kırdı. 

Annem dışarıda evin önünde güneş ısınırken yukarıdan kopan kaya parçası teğet geçti.Bir defa da evimizin penceresine kadar gelen kaya parçası, o an evde bir kişinin yaralanmasına neden olacaktı, ramak kaldı” dedi. Öte yandan yetkililer tarafından bölgede yapılan incelemede yapılacak bir işlemin olmadığını beyan ettiler.
Sedat KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim